Nagyon vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, mert bármennyire is ötletes a kivitelezés, annyira visszataszító a történet, engem marhára idegesített végig. Igazából annyira jól meg van valósítva a film, hogy garantált, hogy hatással van az emb... Több
Minden kockája kincset ér. Elszomorít, de valahol felüdít. Meg van benne az egyensúly... A mellékszálak is kidolgozottak ("boszorkány"), jól össze lett rakva, az tény!
Ez a film tipikus Burton. A meseszerűség példátlan keveredése a valósággal, melyet alátámaszt a remek látványtervezés, a kivételes cselekmény. Hatásvadász film, ez kétségtelen, a szó pozitív értelmében. Tehát van, akit magával ragad, de van, akit irritál.
Érdekes, búskomor, megnevettető filmecske, elgondolkodtat az élet nagy dolgairól, és mégsem keserédes a végén az ember szájíze. Egtyszer mindenkinek muszáj lenne látnia, örülök, hogy beleakadtam.
Kell hozzá egy lelkiállapot, hogy a rejtettebb üzeneteket is megértse az ember. Ugyanúgy, mint a Burton filmek nagy részénél. Azonban még így is azt mondom, hogy érdemes megtekinteni, hiszen egy jól sikerült alkotásról van szó.
Sokkal de sokkal többet vártam ettől a filmtől. Nem az volt a baj, hogy meseszerű, hanem hogy csapongott. A vége jó lett volna, bár nem mondom 100%-ra hogy értettem.
A film meseszerű világa nagyon érdekes, a színészek is nagyon jók. A film vége hihetetlenül érzelgősre sikeredett, és a jó értelemben. Ez volt az a szempont, ami miatt annyira bejött a film.
Igazán megható és megindító mese arról, hogy egy embernek milyen fantasztikus élete van utólag visszagondolva, úgy, hogy kellően izgalmas legyen, és letudja-e kötni a nézőt. Nem kérdéses, letudja. 8/10
Ha van olyan film, amire azt tudom mondani, hogy nagyon nem tetszett akkor itt van egy. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett a többi még talán rendben is lett volna ez azonban elrontotta a szórakozásom.
Nekem nagyon elvont a stílusa, nem jöttbe. Nem nagyon tudtam értelmezni a filmbéli történéseket. Szerintem egy igazi művészfilm, szóval aki szereti az olyan művészfilmeket, annak tudom ajánlani!