Hét gyermek a Brown házban elveszíti az édesanyját, ezért egy évvel később megérkezik Nanny McPhee, hogy dadusként gondoskodjon róluk. A gyerekek azonnal ellenfelet látnak benne, úgy gondolják, hogy egy gonosz, félelmetes boszorkány. Eddig sikeresen elijesztettek 17 dadát, viszont akármennyire… Több

Filmgyűjtemény
Nanny McPhee és a nagy bumm (2010)
Én felnőttként láttam háromszor is. Tetszik, noha néhol kicsit idegesítő, amennyire el van túlozva jó néhány dolog. Ugyanakkor a rajzfilmek is attól viccesek, hogy eltúloznak, karikíroznak. Azért vettem le egy csillagot, mert a kevesebb több lett volna. Szerintem. De hangsúlyozom, hogy ez csak egy vélemény a sok közül, nem illetem kritikával a filmet.
Tipikus gyerekfilm egy kis Mary Poppinsos utánérzéssel. Egyszernézős, mert túl sok története nincs, de ettől függetlenül a sok kavar és futkosás miatt kifejezetten lekötötte a figyelmemet. A szereplőgárda pedig istenire sikeredett. Emma Thompsont imádtam.
Nekem abszolút Mary Poppins érzésem van, csak gonoszabb verzióban. Abszolút jó gyerekfilmnek tartom, de már inkább idősebbek számára. Én is jókat szórakoztam rajta anno, de azért bizonyos korhoz kötött.
A film erős párhuzamot von a Muzsika hangaival: ott is hét gyerek van, akik már nem az első nevelőnőt fogyasztják.