A fénykép

A fénykép

Photograph
Tchiva

Mumbai utcáit járva a turisták egy kedélyes fotós, Rafi szolgáltatásait vehetik igénybe. A férfi felvételeket készít a kirándulókról, melyek ára fedezi mindennapi kiadásait. Az agglegények gondtalan életét éli, de a nagyanyja rossz szemmel nézi életstílusát, s újra meg újra előhozakodik a… Több

Rendező: Ritesh Batra
Forgatókönyvíró: Ritesh Batra
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, India
Premier (HU): 2019.10.03.
Forgalmazó: Cirko Film

2024.09.25 Ahoj poplacsek

6/10 – Indiai tündérmese

Az elmúlt években örömmel fedeztem fel, hogy az interkontinentális repülőjáratokon (főleg Ázsia felé) a választható filmek között már van bollywoodi kategória, így extrém szórakozásképpen csodás eredeti indiai alkotásokkal szoktam magamat veretni, többnyire hindi nyelven, angol felirattal. Bármikor rávehető vagyok egy jó kis bollywoodi trash nézésére, mint ahogy a Sharknado jellegű filmekkel is el-elszórakozok néha. Jelen film is hozza a futószalagon készülő indiai filmek egyszerű mesevilágát, szimplább az egész, mint egy Barátok közt-epizód. Ez a film azoknál a tömegprodukcióknál egy fokkal jobban kivitelezett, de kábé azokkal kompatibilis továbbra is. A recept a szokásos, ami minden ötödik indiai filmben lenni szokott: van egy alacsonyabb kasztból való agglegény, akinek már ideje volna házasodni, és a sors láthatatlan, de igen romantikus keze összesodorja egy jó családból való lánnyal, akire a kasztjából adódóan nem lenne méltó, de mégis összejön neki. Ez az indiai álom. A főhős rendszerint a barátaival és testvéreivel egymás hegyén-hátán lakik-alszik-dolgozik stb., végül is India bazi népes. Minden esemény a széles közönség előtt zajlik, és mindenkinek van véleménye és mondandója a fiatalok kapcsolatának alakulását illetően. Akit érdekelnek az idegen kultúrák, azok jól ellesznek, miközben nézik, a többieknek mást film megtekintését ajánlom.

2024.02.16 Dorkateo

Lassú, sőt vontatott cselekmény, számomra értelmezhetetlen testbeszéd és mimika. Annyira más kultúra, hogy nem tudtam értelmezni, végül végignézni sem.

2024.03.02 Kanócpapa

Tényleg nagyon lassú történet, de egyben egy igazán szép történet. Csak ajánlani tudom! (Aki a pörgős filmeket szereti, az viszont kerülje el! :D)

2019.10.07 justynaw

Nem egy szokásos, szirupos romantikus történet; egész nézhető film. Egyedül a túlságosan egyszerű történettel volt problémám, annyira kiszámítható volt a cselekmény, már a két kultúra találkozásából egyértelmű, hogy ok, itt most lesz egy kis ellentét. De mindenképp újszerű filmélményt nyújtott.

A film összbevétele 550 508 dollár volt (imdb.com).

A film világpremierje az A-kategóriás 2019-es Sundance Filmfesztiválon volt.Szerző: hp

Értékelés: 6.5/10
(2019. 10. 03.)
Régimódi mozi A fénykép, mintha egy másik korban készült volna, a romantikája is egy sokkal ártatlanabb kort idéz, így leginkább azok érezhetik jól magukat rajta, akik szeretik a régimódi, már-már szűzies romantikát. Több