1942. szeptemberében az előretörő japán hadsereg elfoglalja Szingapúrt. A japánok az Ian Campbell őrnagy és Jim Reardon hadnagy vezette szövetséges katonák maroknyi csapatát foglyul ejtik, és a burmai dzsungel mélyén elrejtett fogolytáborba hurcolják. A rendkívül brutális erőszak elszenvedése közepette a szökés lehetőségét nagyban beárnyékolja az életben maradásért vívott nehéz küzdelem. És McLean alezredes csak az első, aki feláldozza életét a kegyetlen fogva tartók kezében... A film a Híd a Kwai-folyó felett (1957) amerikai sikerfilmben feldolgozott események valós története, egy túlélő tollából, Ernest Gordon azonos című önéletrajzi regénye alapján készült. Az egykoron… Több
IMDB értékelés:
7.1/10
Rendező: David L. Cunningham
Forgatókönyvíró: Ernest Gordon, Brian Godawa
Zene: John Cameron
Szereplők: Kiefer Sutherland, Robert Carlyle, Mark Strong, James Cosmo, Teddy Sears, Pip Torrens, Ciarán McMenamin, Yûgo Sasô
Premier (HU): 2005.04.20.

A kép forrása: GMT Pictures
Egyszerűen brutális ez a film. A kegyetlensége sorra adta a gyomrosokat, annyira valósághű. Szerintem ezt mindenkinek látnia kell!
Ritkán látni ilyen hiteles alakításokat egy filmben. Megrendítő történet arról, hogy mennyi mindent kibírhat az ember és miket képes elviselni. Minden háborús film rajongónak ajánlom. Nagyon hiteles alkotás.