Az utolsó szamuráj

Az utolsó szamuráj

The Last Samurai
Lalee19

Algren egy igazi hős volt a polgárháborúban. A béke beálltával azonban élete céltalanná vált. Keresi a helyét, ám minden tulajdonsága, ami katonaként nagy kincsnek számított, ma használhatatlannak, jelentéktelennek tűnik. Életében akkor következik be váratlan fordulat, amikor egy jól fizető… Több

Rendező: Edward Zwick
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán, Új-Zéland
Premier (HU): 2004.02.26.
Billy Connolly
Billy Connolly
Timothy Spall

2025.03.28 The Director

Átélhető, izgalmas és történelemhű

A híres shiroyamai csata történetét minden japán ismeri. Az ütközet 1877. szeptember 24-én zajlott, és az utolsó nagy szamuráj vezető, Saigo Takamori 500 fős seregének teljes vereségével zárult. Mind az 500-an meghaltak, és velük lezárult a felkelő nap országának szamurájkorszaka is. Ezt a történetet karolta fel a kitűnő rendező, Edward Zwick, aki 2003-ban Tom Cruise főszereplésével kitűnő filmet készített. Nagyon jók a helyszínek, a ruhák, a szamuráj környezet megjelenítései, és Tom Cruise is kiváló játékot mutat, mint ahogyan Watanabe Ken is a legendás Takamori bőrében. Ja, és ő a címben szereplő utolsó szamuráj (nem Cruise).

Nagyon jól összerakott film,és Tom Cruise,ha nem is lett olyan igazi szamuráj,de megható volt a fejlődése,és visszatért hite az élet szeretetéhez. egy kis romantika,harc,dráma,azt hiszem nem is kell több ! A másik főszereplő Ken Watanabe is hozza a karaktert. Érdemes megnézni.

2024.07.02 Harper

Történelemhű, izgalmas

Valósághű alapokra építkezik a film története, hiszen 1868-ban, az utolsó sógun idején valóban zajlott egy fontos csata a régi, szamurájkultúrát képviselő harcosok és az új, modern hadviselésben érdekelt kormányerők között. E volt a híres Toba-Fushimi csata. Ebben alig 5 ezer puskákkal felszerelt japán legyőzte a 15 ezer fős szamurájhadat, akik hagyományos fegyverekkel harcoltak. Utóbbiak közel 900 embert vesztettek, miközben a puskások csak 300-at. A film Edward Zwick rendezésében olyan módon mutatja be a szamurájukat, hogy nekik kezdünk el szurkolni (holott valójában egy kegyetlen és elavult, illetve igazságtalan berendezkedés képviselői). Tom Cruise szerintem nagyot alakít Algren százados bőrében. Láthatjuk, ahogyan megváltozik hozzáállása a szamurájokhoz, ahogyan beilleszkedni próbál közéjük, ahogyan befogadják és ahogyan fegyvert ragad az oldalukon. Reménytelen lesz végső harcuk, de Algren akkor is küzd. Ugyancsak jól játszik a filmben a Katsumoto bőrébe bújt Ken Watanabe is, akit ezért Oscarra is jelöltek. Értékelésem erős 4 csillag (ha lehetne akkor 4,5 csillagot adnék).

2017.12.13 Yosihiro

Remek Tom C alakítás egy remek történettel karöltve. A film felépítése nagyon jó. Egyenletesen vezeti a nézőt a kifejletig. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Cruise évekig készült a szerepre.Szerző: HE7EDIK