Az ezredfordulót követően jött is a 2. rész, változatlanul a 98-as szereplőgárdával és a híres Peugeot rakétával. Sok újat és változatosságot nem hoz a film, de szerintem tartja azt az elképzelést, amit az első filmnél tartogattak. Ebben a részben éppen csak picivel másabb a forgatókönyv, viszont maga a humor, a kocsik, szóval az alaprecept ugyanaz. A kék Zidane mezes Daniel megint csak segít a rendőrségen és jó barátján, Émilienen. Gibert felügyelő hozza a tőle elvártat, de itt szerintem még jobb jeleneteket kapott, és többet bíztak rá már ebben a részben. Igazán vicces volt az állandó "nindzsáá" és a "japóóó" szóviccek erőteljes használata a japán védelmi miniszter és delegációja előtt a film közepénél. Nagy váratlant nem hozott, de szerintem tartotta a tőle elvártat, és egy újabb remek akció-vígjátékot kaptunk.
Nem lehet a színvonalat tartani, vagyis nagyon nehéz. Megpróbálták, de ez nem sikerült. Jó mozi, jók az autós jelenetek, ülnek a poénok, a csavar is megvan, de kissé laposabb, mint az első rész.
Alain Dutartre operatőr halála miatt 13 ezer eurós büntetést valamint 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki Rémy Julianne-re, aki a végzetes jelenetet koordinálta. (A büntetését végül lecsökkentették).