A sorozat Oswald Cobblepot (Colin Farrell) átalakulását követi nyomon, aki senkiből vált Gotham hírhedt gengszterré.

Rég látni ilyen gerinctelen, sunyi, hazug figurát, mint Colin Farrell Pingvinje, mégis hihetetlen szórakoztató nézni kalandjait a gothami alvilág lakói között. Minden epizódban rosszabb és rosszabb dolgokat csinál, mi pedig egyre mélyebbre megyünk ve... Teljes kritika
Nagyon nem rajongok a spin-offokért, de ez elég ütősen indult, megvárom még az évad végét, de ebből simán lehet az évtized maffiasorozata. Colin Farrell zseniális, a sorozatról sugárzik a minőség, hogy a sok pénzt tényleg a megfelelő helyre költötték el (nem feltétlenül úgy, mint A hatalom gyűrűi esetében).
Colin Farrell egy nyolcvanas évekbeli, New York-i portás hangját használta inspirációnak a karaktere beszédstílusához. Hosszas kutatás után találták meg ezt a hangot a beszédtechnikusával.
A Pingvin sminkjének és maszkjának felhelyezése három óráig tartott minden forgatási nap.