A sorozat Oswald Cobblepot (Colin Farrell) átalakulását követi nyomon, aki senkiből vált Gotham hírhedt gengszterré.

Sorozat áttekintés
Legjobbra értékelt epizódok
összes részFILMINFÓ

A kép forrása: HBO Max
Nem ragoznám ezt hosszan. Ha egy picit elvonatkoztatunk attól, hogy ez Gothamban játszódik, a Batman univerzumban, akkor ez az egyik legjobb gengszterdráma. Pozitívum: zseniális színészi teljesítmény a két főszereplőtől, és a mellékszeplők is méltó társaik; remek történet, briliáns párbeszédek, lenyűgöző és egyben falkavaró karakterek. Senki sem fekete-fehér, minden ( fő)karakter többdimenziós. A sorozat saját zenéi is megállják a helyüket, de a beemelt zenék (Cure, Chris Isaak, Sisters of Mercy, Yaz, The Police...) csak még egy szintet emelnek a színvonalon. Negatívum: nincs. És ezt úgy írom, hogy nem vagyok a "szuperhősös" filmek kedvelője. De ez nem egy olyan film. 10/10
Rég látni ilyen gerinctelen, sunyi, hazug figurát, mint Colin Farrell Pingvinje, mégis hihetetlen szórakoztató nézni kalandjait a gothami alvilág lakói között. Minden epizódban rosszabb és rosszabb dolgokat csinál, mi pedig egyre mélyebbre megyünk ve... Teljes kritika
Nagyon nem rajongok a spin-offokért, de ez elég ütősen indult, megvárom még az évad végét, de ebből simán lehet az évtized maffiasorozata. Colin Farrell zseniális, a sorozatról sugárzik a minőség, hogy a sok pénzt tényleg a megfelelő helyre költötték el (nem feltétlenül úgy, mint A hatalom gyűrűi esetében).
Colin Farrell egy nyolcvanas évekbeli, New York-i portás hangját használta inspirációnak a karaktere beszédstílusához. Hosszas kutatás után találták meg ezt a hangot a beszédtechnikusával.
A Pingvin sminkjének és maszkjának felhelyezése három óráig tartott minden forgatási nap.