Egy interjúban Michael Caine elismeri Benedict Cumberbatch tehetségét, csak névváltoztatásra ösztönzi. Saját példáját hozza fel, őt eredetileg Maurice Joseph Micklewhite-nak hívták. Művésznevének eredete a "Zendülés a Caine hadihajón" című regényből, illetve a kétszer is megfilmesített változatból való.
Benedict Cumberbatch kimondottan színészóriás, nem csodálom, hogy a Hamlet főszereplőjeként 30 perc alatt minden jegy elfogyott az előadásra.
A főhős a valóságban reklámfilmek alámondását is vállalja különleges hangja miatt.
A film főszereplője különleges hangja miatt több filmben is narrátorként működött közre.
A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.
Winston Churchill egyszer azt állította, hogy Alan Turing többett tett a háború pozitív kimenetele érdekében, mint bárki más.
Benedict Cumberbatch a forgatás vége felé egyszer sírógörcsöt kaoptt, annyira megszerette a karakterét.
A forgatást 2013 novemebr 11-én fejezték be, épp a háború emléknapján.
A film premierje november 14-ére esett, 1940-ben ezen a napon rohanta le Angliát a Luftwaffe. A britek tudtak a villámháborúról, de semmit sem tettek, mert féltek, hogy kitudódna, hogy megfejtették az Enigmát.