The Strain - A kór

1. évad (2014) - 13 epizód
2. évad (2015) - 13 epizód
3. évad (2016) - 10 epizód
4. évad (2017) - 10 epizód

New York városában elszabadul a pokol, miután a lakosságot egy vámpírvírus fertőzi meg. A Járványügyi Központ vezetője, Dr. Ephraim Goodwather és csapata nyomozásba kezd, hogy kiderítsék a járvány kitörésének okát. A kór az ikonikus rendező, Guillermo del Toro (A faun labirintusa, Több

Premier (HU): 2014.10.21. | Disney+ (2022.06.14.)

2025.06.24 Slapsgiving

A könyv miatt kezdtem bele... Úristen, bár ne tettem volna! Az első rész még rendben volt, de utána siralmas. Gagyi, szánalmas maszkok, logikátlan, röhejes... Nem akartam elhinni, ami részről részre történt (illetve pont, hogy nem történt). Két évadot bírtam megnézni, azt is csak egy-két kedvelhető karakter miatt.

2017.08.23 Deku

Nagyon-nagyon erősen indított a Strain. Hasonlóan apokaliptikus sorozatot kaptunk mint a TWD bár mégis más köntösben. Erős karakterek és haláli jó történet. Fet a kedvenc.

2023.12.31 Robinson76

Kívül zombi, belül vámpír

Ez a széria azok közé tartozik, melynek a bevezető részében egy ígéretes történet kezd el kibontakozni előttünk. Egy repülőgépen a landolást követően semmi életjel nem mutatkozik. Főhősünk és társa, akik a járványügyiek szolgálatában állnak, elsőként lépnek a gép fedélzetére, ahol nem várt látvány, néhány furcsa, parazitaszerű féreg és négy váratlanul felébredő utas fogadja őket. Nos ez után az erős felütés után kezd igazán kibontakozni az a rendkívül érdekes történetszál, ami a kór megismerésével foglalkozik. Van itt még azonban egy idős vámpírvadász, aki már mindent megtudott a fajról, amit tudni érdemes, illetve egy német üzletember, aki egy nagyobb hatalom szolgálatában a vámpír vírus elterjesztése mellett elkötelezett. Ezen két karakternek a párharca van leginkább kidolgozva, és jelenti a sorozat csúcspontját. Szóval ezt a sorozatot inkább egy epikus küzdelemként tudnám leírni a vámpírok és a vadászok között, ami sokkal ígéretesebben indult, mint ami végül lett belőle, de véleményem szerint még így is a jobb vámpíros szériák közül való.

Az első évad iszonyatosan nagyot durrant, aztán a második és a harmadik évad kissé lejjebb adta, a negyedik pedig már lecsúszott erős közepesre. Ezektől függetlenül kifejezetten jó a sorozat.

Vasiliy Fet szerepe kifejezetten Ron Perlman-re lett írva.Szerző: magyaristvan

Néhány jelenet a nemrégiben lezárt torontoi metro-ban készült.Szerző: magyaristvan

Értékelés: 6/10
(2015. 05. 06.)
The Strain
Del Toro-nak mindig is volt egy hatalmas hibája: sokkal kevésbé érti az embereket, mint a szörnyeket. Több