A film egy katolikus középiskolai tanárnőről szól, aki Kalocsán tanított, és a helyi történelmet kutatva feltárta egy elveszett, hajdan virágzó zsidó közösség múltját, akik régen ezen a területen éltek. Kutatásait megosztotta a diákjaival is, hogy toleranciát tanuljanak, és harcoljanak az… Több

60 Egyszer volt... (2012)
egy fantasztikus példája annak, hogy egy ember is megváltoztathatja a világot, és átírhatja a történelmet. csak teret kell hagyni az ilyen csodás embereknek, és nem engedni, hogy a politika, vagy szélsőséges csoportok visszafogják őket és elpusztítsák az emberi toleranciát és a jószándékot
Szinte alig bírtam kivárni, hogy végre megnézzem annyira felkeltette a figyelmem. Nagyon könnyen megkedveli az ember a karaktereket benne és a történet színvonala is igazán elbűvölő, magával ragadó.
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, akiről Kálmán Gábor a filmet készítette, munkásságáért a Simon Wiesenthal Center és a Museum of Tolerance kitüntetéseképp Medal of Valor-díjat vehetett át a film amerikai bemutatója után, vele egyszerre még Tom Cruise vette át a Humanitárius rendet.