Egy nagy hatalmú vezérigazgató kockára teszi karrierjét és családját, amikor szenvedélyes viszonyba kezd a nála jóval fiatalabb gyakornokával.
(szarka84)
(szarka84)A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!
Halina Reijn filmjét nagy előzetes várakozás övezte. A Nicole Kidman nevével fémjelzett erotikus thriller a rendezőnő elmondása szerint a '90-es évek műfajai klasszikusaiból inspirálódott, és egy BDSM-kapcsolatot állít a középpontba. Minden adott vol... Teljes kritika
A trailer alapján minden szempontból mélyrehatóbb, komolyabb filmet vártam, de így sem csalódtam nagyot. Korábban olvastam egy kritikát arról, hogy a rendező sokat markol, de keveset fog. Ezzel tudok leginkább egyetérteni. Túl sok és túl mély eleve minden téma, amibe belekap, a film játékideje pedig túl rövid, hogy mindent kiaknázzon. Amit szépen teljesít, az az, ahogyan bemutatja egy 50 feletti nő szexuális önfelfedezésének útját. Erre pedig kevés alkalmasabb színésznőt találhattak volna, mint Nicole Kidman, aki hiteles ezekben a nagyon kitárulkozó, rettentő érzékeny, határokat feszegető szerepekben. Nem hiszem, hogy többször is megnézem, de egyáltalán nem volt rossz film.
Ha az erotikus jeleneteken nevet a közönség, akkor valami félresiklott... Márpedig ez történt a moziban. Nicole Kidman meztelenre vetkőzik a filmben, és csupán a karjaival takarja magát. Harris Dickinsonban pedig a magyar szinkronhangja volt a legszexibb... Bár a felsőteste nem rossz, sajnos végig akkora pulóverek vannak rajta, hogy csak egy táncos jelenetben mutatja meg magát. Ezzel szemben Kidmant szinte végig ruha nélkül láthatjuk. A lényegi hangsúly nem is igazából azon van, hogy kettejük között létrejön egy alá-, fölérendelt erotikus kapcsolat, hanem hogy a nő az egész életét úgy élte le, hogy a szexuális vágyait sosem sikerült megélnie, és hogy mennyire szégyenlős a testét illetően. Amikor a férjével együtt van, akkor is azt szeretné, ha párnával takarhatná az arcát. Apropó, férj: Antonio Banderastól is meglepő, hogy bevállalt egy ilyen szerepet. A macsó helyett egy teljesen unalmas, papucsférjet láthatunk, aki nem képes kielégíteni a feleségét. Értem a film mondanivalóját, de valahogy mégsem sikerült annyira átadni. Inkább kínosak a jelenetek, mint túlfűtöttek. Azt, hogy hogyan alakul ki kettejük között egy ilyen kapcsolat, egyszerűen nem csinálták meg jól. Rendel neki egy tejet a srác, ő meg megissza, és erre odasúgja, hogy jókislány. Legközelebb meg már a hotelszobában térdepelteti a szőnyegre. Ha valaki egy erotikus, szenvedélyes filmet vár, akkor csalódni fog. Inkább két lelkiekben sérült ember egymásra találását és kissé gyógyulását láthatjuk.
A film 150 789 563 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 56 855 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Eredetileg nyári film lett volna, de az UAS-ban a forgatási előkészületek idején zajlott országos forgatókönyvírói sztrájk miatt megcsúszott az egész, így került karácsony idejére a cselekmény.