Író: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker

80 Top Secret (1984)
Ez a film tipikusan azok közé a filmek közé tartozik, amit vagy nem szeret az ember, vagy rajong érte. Agyament, abszurd humor. Akiknek a Nagyon különleges ügyosztály, a Csupasz pisztoly, az Airplane! filmek tetszenek, annak ez is fog. Én bármikor megnézem, a feleségem meg nem érti, hogy ezeken a filmeken mi tetszhet bárkinek is... Tömény idiotizmus, szórakoztató, pihentető kikapcsolódás. Kár kihagyni – főleg annak, aki még nem látott egyet sem a fentebb felsoroltak közül. Vagy ráérez az ízére, vagy tudja, hogy a többivel már nem kell bajlódnia. :-)
...és nem több. Elvis-paródia "kémfilmbe" ágyazva. Vannak benne vicces jelenetek. Vannak benne gusztustalan jelenetek. De a cél az abszurditás, mint a Csupasz pisztoly-filmekben... csak itt nem igazán sikerültek. Nem szabad többet várni tőle, mint ami. Egyszer nézhető. Szóval, filmre fel és jó szórakozsát!
Tipikus nyolcvanas film a tipikus akkori poli tikai környezettel és humorral. Egyedi hangulatú. Érdekes történet. Valamennyire ki parodizálja azt a kort, amitől még érdekesebbé válik.
A fleurgendorfi börtönben a pap által mondott latin szöveg csak véletlenszerű kifejezések halmaza; részben a vallási, orvosi és jogi szakmából.