Nem is emlékeztem rá, hogy ez ilyen jó film. Visszahozta a klasszikus, 90-és évek akciófilm feelingjét. Jó sztori, jó szereplők, némi humor, sok akció és boss fight a végén. Egy percig sem volt unalmas. Nagyon ajánlom.
Szeretem ezt a filmet, mert végre a sok tesztoszteronos, kigyúrt akcióhős közé beszúrtak egy női akcióhőst. Valljuk be, ez manapság sem fordul elő gyakran - noha mostanság már ráéreztek ennek a vonalnak a bevételi lehetőségeire is a filmkészítés vil... Több
Samuel. L. Jackson miatt jött fel az átlagtól egy kicsit jobbra nálam. Geena Davis itt még egy jó kis nő, de színészi teljesítménye nem annyira időtálló (itt sem). Nézhető, de könnyen felejthető.
Végig izgalmas film, bár a vége egy kicsit le van egyszerűsítve. Itt inkább a látványosságra törekedtek, nem pedig egy csattanós végkifejletre. Igazi akciófilm.
Egy fordulatokban, meglepetésekben gazdag akció-thriller, rengeteg rejtéllyel és izgalmas jelenettel. Renny Harlin nagyon odatette, de kitűnő benne Geena Davis és Samuel L. Jackson is. A fő karakter egy kisvárosi átlagnő, aki egy nap ráébred arra, hogy mégsem annyira átlagos. Amnéziában szenved, és valódi énje egy profi kormányügynök, afféle női hitman. Elszabadulnak a dolgok, mert az alvilág is keresni kezdi, miközben csak egyetlen ember áll mellette, a laza Mitch Henessey (Samuel L. Jackson). Nálam erős 4 csillagos film, az egyik kedvencem a 90-es évek akciófilmjei közül.
Kategóriájában nagyon jónak számít az azóta kultusszá vált dallal, amit Samuel L. Jackson dúdol, hogy ne felejtse el, mit hova tett.
...kellenek olyan filmek, ahol egy ropivékony nő Fekete Laci erejével, Rambo minden tudásával (is) bír... Ráadásul megpróbálják eladni ezt a nőt jó nőnek, miközben férfinak is épp elmenne... a „12 egy tucat” ihletője ez a film. :-) Azért kap 3 csillagot, mert az akciójelenetek legalább ki vannak dolgozva... látszik, hogy fektettek bele energiát. :-) Mondjuk jobb, mint egy fárasztó showműsor a tv-ben, de ennyi.