Whiplash

Whiplash

2019.04.05 MidoD7 Nézhetetlen

Igazi bukás lett, adott volt egy remek történet, amit nem tudtak megvalósítani. Tudom, sokak nem értették, de számomra nem adta át azt, amit másoknak ezek szerint igen.

2020.04.24 Di Canio

Az idegbeteg egoista tanár esete a diákokkal. Elég jó film lett, nem hittem volna, hogy ilyen témában is lehet érdekes filmet csinálni, csak a zene elég szörnyű benne, de hát kinek mi tetszik.

2019.04.19 petraszab

Hihetetlen, hogy Damien Chazelle ilyet is tud, meg olyan förmedvényt, mint a Kaliforniai álom.

2024.10.14 Zelegor

Szenvedély

Nem tudom, hogy létezik-e film, ami hasonlóan hatott volna rám, ez több, mint mestermű. 8 éve néztem először, és ez volt az a film, ami megértette velem, mit jelent a szenvedély. Mert lehet valamit jól csinálni, precízen, odaadó módon, de ha nincs meg mögötte a szenvedély, akkor hiába próbálkozunk tökéleteset alkotni, egyszerűen nem leszünk soha elégedettek a végeredménnyel. Az évek során úgy tűnik, pont az egyetem volt az, ami ezt a szenvedélyt kiűzte belőlem, és azóta hiába is próbálom, egyszerűen árnyéka vagyok önmagamnak, elégedetlen, már-már spontán. Sokáig kerestem, hogy mi a probléma, mi az, ami elromlott, pár hete kezdett el motoszkálni bennem ez a Whiplash; most, hogy megnéztem, már tudom, hogy a "flow-élmény" volt az, ami eltűnt. Úgy gondolom, hogy a film mondanivalójához nem szükséges a művészlélek, de, hogy motiválni tudjon, az már más nézőpontért kiált. Eszméletlenül zseniális módon mutatja be, hogy bizony nem elég csak a szorgalom, nem elég az elszántság, a cél szentesíti az eszközt, és a szenvedély az, ami a tökéletességbe emeli. Csodálatos film, bárcsak akár 30 év alatt, de készülne hasonló alkotás, tényleg nem lehet leállni dicsérni.

2015.02.09 Milanman

Hol vannak a határai a felhasznált eszközöknek és metódusoknak, hogy kihozzuk a legjobbat egy istenáldotta tehetségből, illetve hol az a pont, amikor már nem bírjuk el a kínokat és feladjuk. A Whiplash két fantasztikus színész párbaján keresztül vizs... Több

2018.03.19 hackerjulcsi

Nagyon kemény film arról, hogyan tapossák ki a gyerekekből/fiatalokból a lelket is.. a tehetségért bizony küzdeni kell olykor, ahogy az elismerésért is. Tanulságos és brutális film.

2015.02.23 ANdraS

Érdekes ötlet, a film a sportfilmekhez hasonló sztori alapján épült, van egy srác aki a legjobb akar lenni, mindent feláldoz érte, van egy szigorú pszichopata "edzője", apja, amelyik inkább Harvardon látná őt.. De el kell ismerni, hogy a jazz iskola ... Több

2023.07.18 Filmbarát73

Ütős egy film, az már szent!!! Az ember figyelmét úgy vonzza, mint a mágnes! Már többször láttam, nem hiába, egyszerűen megunhatatlan!!! Nem kicsi benne a lélektani hadviselés, ami szinte már a bőrünkön is érzünk! Egyszerűen odab*sz!!! :)) Na és a du... Több

2020.11.02 Annuska

Maga a történet érdekes volt, jók a karakterek. Nem pont így képzeli el az ember egy zeneiskolai falain belül az órákat. Nekem kicsit erőszakos volt.

2019.01.07 szabomarc

Végig lekötött a film, szerintem jó lett. Tetszett a srác kitartása, viszont a tanár nagyon irritáló volt sokszor, bár nyilván ez volt a lényege. Ajánlom.

2020.09.29 belavagyok

Nagyon erős atmoszférájú film. Rengeteg hányattatáson megy keresztül a fiú, de csak így tud megedződni. Kemény film, de nagyon valóságos is.

2021.01.11 Melinda

Miles Teller és J. K. Simmons között izzik a levegő. A film számomra tele volt váratlan fordulatokkal, nagyon feszített tempójú, kicsit ki is kezdi az ember agyát a véget nem érő tapintható feszültség. A Whiplash-t nézve sok minden átértékelődött ben... Több

2021.07.19 Gauss

Zseniális

Bár nem a zenés filmek a kedvenceim, de végig lekötött, tanulságos, nagyon jó jelentekkel tele. Egyszerűen egy zseniálisan megrendezett film. A vége meg briliáns, az nagyon tetszett. :)

2016.04.22 Loborg

Nem igazán szeretem a zenés/zenészes filmeket, de ez nagyon tetszett, eleve az igaz történeti szál miatt is, ha jól tudom, megtörtént eseten alapszik. Az értékelései sem véletlenül ilyen jók, a zenés/zenészekről szóló filmek között a legjobbak közé is befér.