A kódneve: Mr. Clark. A munka, amit a CIA-nak végez, zseniális, hidegvérű és megkérdőjelezhetetlenül hatékony. De ki ő valójában? A Tom Clancy sodró lendületű története alapján készült film feltárja, miként vált egy átlagos, hétköznapi férfi, John Kelly a CIA különleges ügynökévé, a… Több

Író: Tom Clancy

A kép forrása: New Republic Pictures
Láttam már jobb filmet is. Túl sokat utazgattak benne. Néha már azt sem tudtam, ki kire lő, vagy kivel verekszik. Néha elveszítettem a fonalat, de egy-egy ismerős arc visszazökkentett. Gyengén derült ki a lényeg, hogy a gazdaság fellendítése volt a lényeg. Mintha nem tudnánk, hogy a pénz mozgatja a világot.
Tom Clancy 1993-as, azonos című regényén alapuló politikai akció-thriller. A korábbi Tom Clancy filmek közül a Harrison Ford-féle Jack Ryan sztorikat szerettem, ez viszont nagyon sablonosra sikerült, az akciójelenetek semmitmondóak, a történet pedig a könyvhöz képest rettenetesen le lett butítva. Tipikus megyünk, oszt' sz*rrá lövünk mindent és mindenkit film, de legalább a zene jó.
Sajnos egy eredeti sztori-elem sincs a filmben, csak olyan dolgok, amik hülyeségek és szembe mennek mindenféle logikával vagy szabállyal.
Sajnos egyet kell értenem az alattam szólókkal. A történetben egyetlen eredeti ötletet nem fedeztem fel. Ettől még persze lehetett volna jó, de sem a színészek játéka, sem a látvány nem üti meg a ma elvárható szintet.
A Bűntudat nélkül forgatása 2019 októberében kezdődött meg Berlinben. További forgatási helyszínek: Washington D.C., Los Angeles.