2019.05.02 13:05 Thibo84 Olvasottság: 358x
0

Visszalépésnek érzem...

Ha nem akarok szigorú lenni, akkor 5 csillagos. Ha szigorúan akarom nézni, csak 3 csillagot érdemel.

INNENTŐL SPOILER VESZÉLY!!! A Végtelen háborúhoz képest ez egy visszalépés. Ott belecsaptak a lecsóba és végig fenntartja az érdeklődést. Itt viszont sajnos vannak unalmas részek. "Tetszik", amint a Russo fivérek mindent kimagyaráznak. Kevin Feigi pedig a Marvel univerzum két legerősebb karakteréből anyámasszony katonáját csinált. Thor az önsajnálatba fordul, és teljesen bepunnyad, míg Hulktól két kedvező tulajdonságát vették el, mint a regenerálódás – ezt is biztos a kövekkel magyarázzák ki, hogy miért nem tud gyógyulni – és az egyre nagyobb dühből fakadó egyre nagyobb erő. Így könnyű szerrel tudtak Marvel kapitányból a legerősebb MCU karaktert csinálni; pedig több listát is átnéztem, és ott még Skarlát boszorkányt is erősebbnek mondták ki nála. Kifejezetten tetszett, amikor Thanos végül az Erő kő segítségével letörölte az önelégült ábrázatát. Viszont volt egy dolog, mikor megkérdezte Rhodes, hogy hol volt eddig, és azt felelte, hogy több 1000 bolygón nincsenek Bosszúállók, és ott segített. Akkor Odin, Ego, a Galaxis őrzői, Thor, vagy valamelyik asgardi barátja, harcos társai, akikkel szintén bolygóról bolygóra jártak segíteni, miért nem hallott róla egyszer sem? Sőt még Thanosék sem, pedig számos bolygón végeztek pusztítást. Tehát, ha ennyire segített, már hallania kellett volna Thanosról és kegyetlenségéről, így meg kellett volna küzdenie már vele és a seregével. De semmi.

Visszalépésnek érzem...

Scott Lang kiszabadítása a kvantum világból... nehogy már egy rágcsáló, egy patkány legyen az. Nagyon fantáziátlan és gyenge megoldás lett. Merő véletlenségből, pont azt a gombot/gombokat nyomta meg, amik aktiválták a kaput. Én abban a hitben voltam, hogy majd a Szellem szabadítja ki. Vagy ha poénosra akarják venni, a biztonsági őr lett volna az. A másik meg a lánya. Egy 10 éves lányból, 5 év alatt majdnem egy 20 éves ifjú hölgy lett. Értem én, hogy a történetek megedzették, na de ennyire?

Aztán mi lett Vízióval? Érdekes, hogy Amerika kapitány öregen visszatért, de Vízióról semmi, pedig a 2014-es Thanos-szal végeztek, így elvileg életben kellene lennie. De lehetne még ezen agyalni, mert sok logikai buktató van benne és naphosszat lehetne erről beszélni. Ami viszont tetszett, hogy az eddigi filmekben látott arcok közül sok felbukkan, még, ha csak pár másodpercig is. Mondjuk Odint azért hiányoltam. A végén a csata is nagyon látványos lett. Főleg, amikor megjelenik a többi Bosszúálló. A hideg futkározott a hátamon. Csak sajnos kb. 15 - 20 percig tartott. De vannak még meglepetések benne. Enyhe utalás a női Bosszúállókra. És Amerika legjobb segge nem a kapitánynak van, hanem a Fekete özvegynek, még, ha orosz származású is. Natashat nagyon sajnáltam, és reménykedtem benne, mielőtt még feláldozza magát, megkéri Sólyomszemet, mondja meg Bannernek, hogy mit érez iránta. Utóbbi legalább tett rá utalást.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

0