2020.12.22 22:48 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
0

Azok a fantasztikus 80-as évek! Delon, az örök zsaru

Kikötöm előre, kb. 30-40 alkalommal láttam már ezt a filmet, és még mindig tud újat mutatni, valami kis apróságot, amit nem vettem észre, nem tűnt fel. Delon is kigyúrta magát a filmre, hiszen tudjuk, nem kifejezetten szerette a kaszkadőröket, plusz a főcímdal is nagyon jó, és érdekesség, hogy Delon énekli el, kifejezetten jól. A női főszereplő, Fiona Gélin karrierje viszont meglepett, hiszen összesen 6-7 filmben szerepelt, és nem futott be még Franciaországban sem.

Már a kezdő képsorok is fantasztikusak, ahogy a fekete kártyapartnerével, aki – később kiderül – jó barátja, egy óriási bunyót vágnak le a tengerparton. Zseniális a borotválás is, és nagyon ütős. A fiatal fekete lányok rajongva keresik a kegyeit, és ebben a földi paradicsomban tudja meg a hírt, hogy a lányát egy betörés alkalmával lelőtték, és bele is halt.

Azok a fantasztikus 80-as évek! Delon, az örök zsaru

Azonnal francia földre utazik, és régi kollegájával, Jacques Perrinnel (Stephane Reiner felügyelővel) találkozik, aki arra kéri, hagyja a nyomozást a rendőrségre. Delon persze nem foglalkozik a jó tanáccsal, saját szakállára kezd el nyomozni, és belevág kőkeményen a közepébe. Hamar összetalálkozik, és pisztoly párbajba is bocsátkozik a fő gyanúsítottal, Stéphane Ferrarával (Abel Salem bérgyilkossal), akiben méltó ellenfélre talál.

Nem is szeretnék többet elárulni erről a fordulatos, kifejezetten izgalmas akció thrillerről, amit egy kissé pikánsabbá tesz, hogy Delon évekig nem szerepelt ilyen jellegű filmekben, kifejezetten Pinhero kedvéért tért vissza. A filmre kifejezetten jellemző a nyers stílus, a brutalitás és a lendület, plusz a tekervényes végkifejlet. Számomra Fiona Gélin is csak egy eye candy volt, hiszen a tökéletes testén kívül sok pluszt nem tett hozzá a mozifilmhez.

Pinhero narratívája egy kiöregedett, belefáradt zsaruról szól, aki a lánya halála után azonnal szolgálatba helyezi magát. Egyszóval, én mindenkinek ajánlom, aki szereti az európai, azon belül is a francia krimiket, thrillereket. Ez egy igazi gyöngyszem, amiben Alain Delon még csúcsformában volt.

akció | dráma | krimi | thriller

Daniel Pratt megkeseredett, magányos, egykori szuper-zsaru évek óta egy afrikai kisfaluban él idilli, békés életet. Mikor megtudja, hogy lányát meggyilkolták, Lyonba utazik, hogy... több»

0