2023.11.02 21:50 kabel Olvasottság: 182x
2

Elfűrészelt történet

A Saw X sajnos egy vontatott, repetitív, semmitmondó film, mely meg sem próbál érdekességet vagy morális dilemmát csempészni a szériába, és ehelyett meglepően gyenge és egyszerű történetét nyújtja a végtelenségig. A filmet egyedül Tobin Bell alakítása menti meg a totál jellegtelenségről. A színész kiállása és manierizmusa egy sötét, de megfontolt karaktert rejt, aki sajnos egy sokkal jobb filmet érdemelt volna. A film lényege, hogy John Kramer rákos betegsége miatt egy kísérleti, illegális műtétre fizet be, azonban orvosa átveri és meglopja, főszereplőnk pedig a filmszériából ismert módon móresre tanítja a svindlert és segédjeit.

Valószínűleg, aki nem látott még Fűrész-filmet, örülni fog, hogy a szereplők fél órán keresztül magyarázzák, miért tesztelnek embereket. Igen, azt, amit az első film ki sem mondott, annyira nyilvánvaló volt. De nem mintha a történet hátralévő fele sokkal izgibb lenne. Csak rengeteg fura döntés van, például egy teljesen véletlenszerű mellékszereplő segíti Kramert, aki nulla karakterfejlődéssel zárja jeleneteit, és fogalmam sincs, mit ad a filmhez.

Elfűrészelt történet

Később kiderül, pár szereplő tudja, ki az a Jigsaw, és ennek ellenére próbálnak ujjat húzni vele. Sajnos, a film csavarjai kiszámíthatónak hatnak, olyannyira, hogy azt hittem, a rendező egy dupla csavart állít fel, hogy igazán meglepje a nézőket. Ennyire sajnos nem okos a narratíva. Ezúttal a csapdák is a kevésbé kreatív kategóriát képviselték, és nem is volt belőlük sok, és kicsit a valótlanság felé hajlottak. Főleg az agyasra gondolok itt, mely annyira abszurd volt, hogy nem hittem el, mi történik. Sajnos a film a lezárást sem találja el rendesen, antagonistáink végső tesztje harmatgyenge, mintha a rendező feladta volna a próbálkozást, és megunta a jelenetet. Csakúgy, mint én, csak én a filmet untam meg, csak jóval hamarabb.

69 Fűrész X.  (2023)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

2