2024.04.04 23:40 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

8/10 – A robot is csak ember

Nagyrészt szürkeárnyalatos és nyomasztó zenével aláfestett film, melynek cselekménye a nem túl távoli jövőben játszódik, és hordoz néhány igazán eredeti ötletet. Némi nemzeti büszkeséggel kijelenthetjük, hogy ez bizony egy angol-magyar-amerikai film, melyhez most elvileg nem csupán az etyekvúdi infrastruktúrát és fx teamet adtunk. Bár a stáblistába alaposan belenézve, a filmötlet, a rendezés és a forgatókönyv tőlünk független, elsősorban a megvalósító-végrehajtó vonalon voltak magyar nevek. Viszont 18 percnél a lemezjátszón nagyon gyanús, hogy magyar hanglemezt láttam forogni.

Az első fél órában majdnem kiszálltam, mert úgy éreztem, hogy a különös látványvilágot és atmoszférát előre megjósolható és banális elemek tarkítják. Az ovis agyú egyeske, a tinédzser agyú ketteske és az épp elkészülőben lévő hármaska, a néhai feleség archivált állományával egy épületben hozta is az összes problémás helyzetet, amire számítani lehetett. Ennek ellenére maradtam a végéig, és nem bántam meg. Egész okos filmet sikerült összehozni, meg kell hagyni.

8/10 – A robot is csak ember

A végét pazarul megcsavarták, első osztályú fordulat volt. Jobban esett volna, ha nem kell hozzá közel két órányi monokróm és komor zenés filmtömegen átverekednem magam, de megérte a befektetett munkát így is.

Spoiler!!!

A főszereplő körüli, a filmben megtörténő összes cselekmény értelme megkérdőjeleződik a csattanós befejezés első ámulatát követően. A slusszpoén fényében neki valamiféle passzív állapotban kellett volna lennie, vagy legalábbis az emlékeiben élnie, nem egymásra féltékeny és öngyilkos hajlamú robotok lábait lopkodni, és másik robotokra rászerelni, meg végtelen mennyiségű hasonló dolgot művelni. Ennek az ellentmondásnak a feloldásán érdemes lett volna többet dolgozni, és akkor egészen-egészen kiváló film lehetne.

76 Teremtőm  (2020)

sci-fi

George Almore fáradhatatlanul dolgozik, hogy megalkossa az első mesterséges intelligenciát, a tudós férfinak azonban van egy titka. A célja egyúttal az, hogy újra együtt lehessen... több»

1