2024.06.09 14:03 kabel Olvasottság: 235x
0

A Ghosted jó változata

A borzasztó magyar cím ellenére a Hit Man egy remek nyári vígjáték. Van benne kis romantika, kis fekete humor, jó pár mókás csavar és remek karakterek, akik nagyon ügyesen viszik előre a sztorit.

Fog ez a film bármilyen díjat vagy elismerést nyerni? Nem hiszem, de nem is ez volt a célja. Ehelyett egy érdekesen csavaros, néhol komoly, de nagyrészt laza sztori egy tanárról, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy elkapjon különböző embereket, akik fel akarják bérelni. Remek alapsztori, de a rendező nem hagyja annyiban, főszereplőnk ugyanis beleszeret egy nőbe, aki férje meggyilkolására akarja felbérelni, de miután lebeszéli erről, rájön, hogy nem fedheti fel valódi énjét. Ez aztán kiszámítható, de mégis szórakoztató szituációkhoz vezet, ahol mindenki kicsit valamilyen szerepet játszik, hogy a másik elfogadja.

A Ghosted jó változata

Ez a szerepjáték pedig remek vígjátékelem, Glen Powell pedig tökéletesen alakítja a főszereplőt. Meglepően sok színészi játékot igényelt a figura, akit alakít, hisz egyszerre egyetemi tanár és számos különböző bérgyilkost is megformál. A színész azonban végig jól szórakozik ezen, sosem érezni izzadtságszagúnak a szerepét és Adria Arjonával remek párost alkotnak, akik furcsább és furcsább szituációkba kerülnek be, de valahogy sikerül talpon maradniuk.

A forgatókönyv meglepően jó, sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam a Netflixtől, eddig nem igazán sikerült jó rom-comot kipréselniük magukból. Itt kicsit a kémfilm vonal keveredik bele ebbe a zsánerbe. Hasonlít kicsit a rendező korábbi filmjéhez, a Rocksulihoz, de van benne egy kis Date Night és Knight and Day is. Ugyanakkor ez nem egy akciófilm, aki ilyet keres, az nézzen valami mást.

A Hit Man egy szórakoztató kis film, mely nem csinál többet, mint amit akar, de egy vicces, fordulatos és magával ragadó sztori, szerethető figurákkal és egy furcsa alapsztorival. Egyszer nézhető.

akció | vígjáték

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.

0