2024.06.14 17:39 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

„Az élet rövid, éljünk úgy, ahogy jólesik!”

Ritkán születik maradandó és jó alkotás, ha a film előkészületeiben, gyártásában részt vesz a főszereplő, akár mint rendező, akár mint forgatókönyvíró.

(Woody Allen filmjeinél azért bejött. Azonosulni tudott az általa kitalált karakterekkel. A kedvencem volt a Süti, nem süti, és zseniálisnak tartottam a történetet, mindaddig, amíg nem jött velem szembe Louis de Funés Robbantsunk bankot! 1963-as filmje. Kurtán, furcsán hasonlít pár jelenet Funés filmjéhez.) Glen Powell (Gary Johnson), a főszereplő most először debütált forgatókönyvíróként. Még ketten dolgoztak a forgatókönyvíráson: (sajnos rosszul) Skip Hollandsworth és Richard Linklater, aki a film rendezője is volt egyben. A történet élvezhető, de egy idő után úgy érzem, hogy a forgatókönyvírók kifogytak az ötletekből, és egy sablonos, kiszámítható sztorival folytatódik a film. A szerelmi szál túl hosszúra sikeredett, és felesleges volt a történet szempontjából, de látnunk kellett Glen szépre kigyúrt felsőtestét! (Köszönjük, Glen! Remélem, most is gyúrsz! Csak így tovább!) Tudtuk, hogy mi lesz a film vége, de én inkább szerettem volna még pár pancserrel találkozni, jó pár csavarral. (Nagyon jó a zene a pancserek begyűjtése közben, köszönhetjük Graham Reynoldsnak.) Glen bemutatja több arcát is a film közben. Láttam az Amerikai pszichóból, Patrick Batemant, Jeffrey Dahmert, és sajnos a többi arc nem jut az eszembe, pedig már láttam őket. (Azon gondolkodtam, hogy ez egy portfólió Glentől, vagy egy zseniális ötlet a sztorihoz? Ezt nem fogjuk megtudni soha!) A filmben megvan minden, ami elvárható egy amerikai filmtől: egy kis krimi, romantika és persze a happy end. Glent én jobban szeretem egyenruhában, kicsit rosszfiúként, mint így, de ez az én véleményem. Kiemelkedő alakításokat ne keressünk a filmben, mert nincs. A film alatt csak úgy elvagyunk a szereplőkkel, és ennyi. A film címe magyarul nagyon rosszra sikeredett! Ki találhatta ki? Nincs semmi értelme. Akik komoly krimikre vannak kiéhezve, azoknak nem ajánlom! Ez egy vígjáték, és ennyi. Egy pohár koktéllal a kezünkben élvezhető lesz egy nehéz nap után! Egyszer nézhető, és szerintem felejthető a film. Jó szórakozást a filmhez!

akció | vígjáték

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.

0