Egy amerikai színész Tokióban nehezen találja az életcélját, mígnem rábukkan egy szokatlan munkalehetőségre: egy japán „bérelhető család” ügynökségnél kezd dolgozni, ahol idegenek helyett veszi át a szerepeket. Ahogy elmerül ügyfelei világában, valódi kapcsolatokat kezd kialakítani, és… Több

A kép forrása: Walt Disney Studios Motion Pictures
Az ember szenvedhet a magánytól, de szenvedhet más emberek társaságától is. Az élet nem egyszerű; mi magunk tesszük bonyolulttá. Nem lenne egyszerűbb bérelni valaki társaságát és elhitetni magunkkal, hogy az valódi? A film olyan emberekről szól, akik fizetnek ezért az illúzióért, remekül bemutatja az elmagányosodó fejlett országot, Japánt. A történet a végén persze személyessé válik, kiesve a szerepből, előtűnik az ember.
Nekem kicsit klisés volt. Az alapötlet szuper érdekes, de szerintem nem használta ki eléggé azokat az erkölcsi és pszichológiai kérdéseket, amiket felvetett. Fraser még elvitte a hátán a dolgot, de a végén nekem túl sima happy-end lett minden.
A film 9 763 725 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 790 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A bérbeadó családok az 1980-as évek óta léteznek Japánban. Körülbelül 300 cég kínál ügyfeleinek profi színészeket, akik barátokat, családtagokat vagy munkatársakat alakítanak esküvőkön és egyéb eseményeken.