2024.06.25 10:25 kabel Olvasottság: <100x
0

Én mást láttam

A trailer nagyon félrevezető, ha azt hiszed, a film két barát, egy furcsa, varázslatos sorozat és valamilyen kozmikus horror kapcsolatáról szól, akkor nagyon nagyot tévedsz. Az I Saw the TV Glow sokkal inkább egy lélektani dráma a kiútkeresésről és traumafeldolgozásról. Mindezt meglepőn sötét és komor hangulatban mutatja be, a főszereplő útja nagyon szomorú, és az egész film elég melankolikus.

A film Owent követi, aki megismerkedik egy iskolatársával, és titokban együtt a Pink Opaque c. misztikus sorozatot néznek. Ez azonban a történet legfelsőbb szintje csak, sokkal többet kell ásnunk, hogy a film valódi üzenetét és sztoriját megértsük. Egy kis art movie-t kapunk, rengeteg időugrással, dimenzióugrással, álomjellegű jelenettel, negyedik fal töréssel és egyéb szürreális elemekkel. Azonban, nem sci-fit nézünk, csak egy nagyon komplikált metaforát a főszereplőnk identitásának keresésére és kapcsolatainak hiányára.

Én mást láttam

A rendező teret hagy nagyon ijesztő jeleneteknek, melyeknek a jelentőségét csak a film második felében értjük meg igazán. Főszereplőnk egész életét látjuk, és azért akad itt dráma, bőven, de nincs semmi az arcunkba tolva vagy erőltetten ránk erőltetve. Nagyon visszafogott minden elem, így az elnyomó apukát vagy barátmentes középiskolát csak pillanatokra látjuk. Talán az Under the Skin c. filmre emlékeztet az I Saw the TV Glow. Bár a tempó nem túl gyors, mégis talán van értelme ezt kétszer megnézni. Már az első nézés alatt helyet kapnak a dolgok, a film nem annyira rétegelt, de számos apróság és mondat értelmet nyer, ha retrospektív látjuk és halljuk.

Bár a történet egész érzelmes, Justice Smith sajnos nem egy túl jó színész. Nagyon kevés jön át a játékán, és lényegében ugyanazt játssza, akit szinte minden más filmjében, ami szerintem nem elég. A sztori emellett kicsit sejtelmesre hagyja a lezárását, amitől az egész erőtlennek hat.

dráma | horror

A tinédzser Owen épp csak próbál boldogulni a külvárosi életben, amikor osztálytársa megismerteti őt egy titokzatos késő esti tévéműsorral – egy természetfeletti világ... több»

0