Az 5 legjobban várt májusi film, amit CSAK a mozikban nézhetszA kép forrása: Marvel

Lássuk mik azok a nagyszabású filmek, amiket májusban kizárólag a mozikban láthatunk!

Visszatérnek kedvenc franchise-aink, akad köztük, ami egyben búcsúzik is. Kapunk egy igen ellentmondásos előélettel rendelkező, hónapok óta nagy port kavaró rebootot és egy újabb vígjátékot, amiben Robert De Niro azt az oldalát csillogtathatja meg, amelyet az utóbbi pár évben annyira megszerettünk tőle. Egy olyan nagy volumenú színész zseni, mint ő mondjuk ki, már bármit megengedhet magának. És úgy tűnik, De Niro igen jól szórakozik az utóbbi években.

#5

63 Ürömapám  (2022)

(10)

vígjáték

Telekom TVGO

Sebastiant (Sebastian Maniscalco) a menyasszonya, Ellie (Leslie Bibb) arra biztatja, hogy bevándorló fodrász apját, Salvót (Robert De Niro) vigye magával a lány szupergazdag és... több»

Az About My Father (magyarul Ürömapám) egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai vígjáték, amelyet Laura Terruso rendezett Sebastian Maniscalco és Austen Earl forgatókönyvéből. A film főszereplője Maniscalco, és lazán az ő életén és a Robert De Niro által alakított apjával való kapcsolatán alapul a történet. Leslie Bibb, Anders Holm, David Rasche és Kim Cattrall (végre újra kapunk egy kicsit a csodálatos színésznőből a vásznon!) mellékszerepekben jelennek meg. / A történetben Sebastian tájékoztatja hagyományos olasz bevándorló apját, Salvót arról a tervéről, hogy megkéri amerikai barátnője kezét, és Salvo ragaszkodik hozzá, hogy csatlakozzon hozzájuk egy hétvégére a szüleivel. A két kultúra közötti összeütközés és a kezdeti felfogás ellenére, hogy nincs bennük semmi közös, végül a nyári szünidei hétvége végére egyetlen, egységes családdá válnak. Szóval semmi nagy újdonságra ne számítsunk. De valószínű, hogy Robert De Niro ezúttal is lubickolni fog a különc idős karakterben, ahogyan azt teszi az elmúlt években. Érdekesség, hogy a film producerei közt megtaláljuk az Amerikai pite producereit is! Nos, a végeredmény május 25-től megtekinthető a magyar mozikban is!  
#4

43 A kis hableány  (2023)

(8) (10)

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

Disney+ | Telekom TVGO

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»

Az 1989-es A kis hableány remake-jének terveit 2016 májusában erősítették meg. Rob Marshall 2017 decemberében csatlakozott a filmhez rendezőként, a főszereplők nagy része pedig 2019 júniusától novemberéig írt alá. Alan Menken zeneszerző, aki az eredeti filmzenén dolgozott, visszatért, hogy Lin-Manuel Miranda mellett megkomponálja a zenét és új dalokat írjon. A film kapcsán rengeteg pletyka látott napvilágot, a szereposztás körül például a következő hírek keringtek: Lindsay Lohan és Chris Evans is kifejezte érdeklődését az adaptáció főszereplése iránt, míg egyes rajongók Ariana Grandét szerették volna Ariel szerepére. Zendayának állítólag 2018 végétől 2019 elejéig felajánlották a címszerepet, de folyamatosan azt nyilatkozta, hogy ez "csak egy pletyka". Rob Marshall így nyilatkozott a filmről: "Nagyon büszke vagyok a filmre. Ez a legnagyobb kihívást jelentő film, amit valaha csináltam, az biztos. Nem kérdés... Bonyolult, élvonalbeli technikákat használok, hogy ez működjön. Nem hiszem, hogy korábban bárki is készített volna víz alatti musicalt. Azt kell mondanom, hogy a film minden egyes pillanatát előre meg kellett koreografálni, hogy az egész darabnak legyen egy folyamata. Őrület, hogy milyen eszközökkel dolgoztunk, a drótoktól kezdve a hangvillákig és a billegőkig. Hála Istennek, hogy volt időnk próbálni. Egy musicalnél amúgy is mindig szükség van rá". / 2023. március 22-én Bailey elárulta, hogy a forgatás egyes napjain 13 órát kellett a víz alatt töltenie, és hogy a víz alatti környezet megteremtéséhez gyakorlati víztartályokat és CGI-t használtak. / A film körül magasra csaptak az indulatok miután 2019 júliusában bejelentették Halle Bailey-t Ariel szerepére, és miután 2022 szeptemberében megjelent az első teaser, a film vegyes reakciókat kapott a közönségtől, amiért egy fekete színésznőt választottak, miközben Ariel az 1989-es animációs filmben eredetileg fehér volt (ahogyan az Andresen mesében is). A negatív reakciók érvei között szerepelt, hogy egy fekete sellő nem tartja magát a történelmi pontossághoz (Hans Christian Andersen leírása szerint "bőre olyan tiszta és finom volt, mint egy rózsalevél, szemei pedig olyan kék, mint a tenger legmélye"),hogy az adaptációnak a lehető legközelebb kell állnia az eredetihez. Nos, május 25-től mindenki megnézheti a mozikban és eldöntheti, hogy vajon milyen is ez az új feldolgozás.
#3

58 Halálos iramban 10  (2023)

(15) (7)

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Számos küldetés után és minden nehézség ellenére Dom Torettónak és családjának sikerült túljárnia az összes eddigi ellenfele eszén, kijátszani minden nehézséget és... több»

A Fast X vagy Halálos iramban 10 az F9 (2021) folytatása, amely a tizedik és utolsó előtti fő részként szolgál, és a Fast & Furious franchise tizenegyedik egész estés filmje! A 2014 óta tervezett tizedik film és a 2020 októbere óta tervezett kétrészes finálé kapcsán megerősítették, hogy Justin Lin visszatér a rendezői székbe, a főszereplőkkel együtt, azonban Lin még abban a hónapban kreatív nézeteltérésekre hivatkozva távozott a rendezői posztról, bár az írói és produceri krediteket megtartotta. Leterrier-t egy héttel később alkalmazták a helyére, és több, nem akkreditált átírást végzett a forgatókönyvön. A 340 millió dollárra becsült gyártási költségvetésével ez a hetedik legdrágább film, ami valaha készült. A forgatás az említett év augusztusáig tartott, és Londonban, Rómában, Torinóban, Lisszabonban és Los Angelesben zajlott. / A Fast X az első olyan film a sorozatban, amelyben elektromos autók is szerepelnek: a kiszivárgott forgatási fotókon a 2024-es Dodge Charger Daytona SRT Banshee Concept és a sirályszárnyas DeLorean Alpha5 látható. A többi jármű között szerepel a 2022-es TorRed Dodge Charger R/T, a 2023-as Dodge Charger SRT Hellcat Redeye és az 1970-es Charger R/T, utóbbi a franchise egyik alapdarabja. 2022. június 27-én jelentették, hogy a Fast X-ben szerepel majd a rajongók kedvenc narancssárga-fekete Veilside Mazda RX-7 FD Fortune, amely először a The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) című filmben szerepelt. / A filmet május 18-tól nézhetitek meg!
#2

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A várva várt folytatásban négy legjobb barátnő  úgy dönt, hogy a könyvklubjukkal Olaszországba utaznak egy izgalmas és szórakoztató lányos kirándulásra. Azonban váratlan... több»

Könyvklub: A következő fejezet a tervek szerint 2023. május 12-én kerül a mozikba a Focus Features gondozásában. Az első filmmel ellentétben a Paramount Pictures nem vesz részt a produkcióban. A történet ezúttal is a négy idősödő legjobb barátnő körül forog, akik elviszik a könyvklubjukat Olaszországba, hogy egy olyan szórakoztató csajos kirándulást szervezzenek, amilyet sosem tartottak. Amikor a dolgok félresiklanak, és titkok kerülnek napvilágra, a pihentető vakációjuk egyszeri, életre szóló, országon átívelő kalanddá válik. / A film május 11-től látható a mozikban!
#1

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

Ez A galaxis őrzői-trilógia harmadik és egyben utolsó filmje, A galaxis őrzői (2014) és A galaxis őrzői 2. kötet (2017) folytatása, valamint a Marvel Cinematic Universe (MCU) 32. filmje. A filmet ezúttal és egyben utoljára a Marvelnél, James Gunn írta és rendezte.Gunn 2017 áprilisában bejelentette, hogy visszatér írónak és rendezőnek. A Disney 2018 júliusában kirúgta őt a filmből, miután a Twitteren újra felbukkantak ellentmondásos bejegyzései, de a stúdió még az év októberében visszahelyezte Gunnt a rendezői székbe. Gunn visszatérését 2019 márciusában hozták nyilvánosságra. A galaxis őrzői: 3. rész világpremierje 2023. április 22-én volt a párizsi Disneylandben, az Egyesült Államokban pedig a tervek szerint 2023. május 5-én kerül a mozikba az MCU ötödik fázisának részeként. / Az őrzők jövője: 2019 szeptemberében Gunn megerősítette, hogy a 3. rész lesz az utolsó Őrzők-filmje, amit 2021 májusában újra megerősített. / A film május 4-től látható a hazai mozikban! Kalandra fel s-fejek!