76 100 dolog  (2018)

Florian David Fitz új vígjátéka már meghódította a németországi mozikat, most pedig a hazánkba is megérkezett. Ha szeretnél többet tudni, mielőtt jegyet váltanál, görgess! 

Az ember ne kössön részegen fogadást, mert a gatyája is rámehet. Toni szereti a kávéfőzőjét és a ruhatárát. Paul imádja az kütyüit és az edzőcipőit. Egy napon azonban anyaszült meztelenül ébrednek üres fűtetlen lakásaikban, úgy, hogy nincs semmijük. A két férfi állandóan rivalizál egymással, hogy kiderüljön, melyikük a jobb. Így aztán egy éjszaka olyan fogadást kötöttek, amit még sokáig megemlegetnek. 100 napig a rengeteg dolgukból minden nap csak egyetlen egyet vehetnek vissza. Te meddig bírnád a cuccaid nélkül?

 A filmet Florian David Fitz írta és rendezte (A legkúlabb nap, 100 dolog), míg a főbb szerepeket Matthias Schweighöfer, Florian David Fitz, Maximilian Meyer-Bretschneider, Hannelore Elsner, Katharina Thalbach, Maria Furtwängler és Wolfgang Stumph

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Florian David Fitz több tucat filmet játszott, de a 100 dolog csak a harmadik rendezése. Fitz egy személyben a film rendezője, főszereplője és forgatókönyvírója is.
  • Florian David Fitz rendező egy interjúban elmondta, hogy a 100 dolgot Petri Luukkainen 'My Stuff' (2013) című dokumentumfilmje inspirálta.
  • A 100 dolog forgatása 2018 februárja és májusa között zajlott Berlinben, Brandenburgban és a lengyelországi Lebában.
  • A filmre a németországi premierhétvégén 200 ezer néző 1,75 millió euró értékben váltott jegyet.
  • A 100 dolog világpremierje 2018. november 26-án volt Berlinben, a Sony Centerben.

Hazai premierdátum: 2019.09.12.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: