A kiút: Poszttraumás stressz szindrómával küzd Jennifer Lawrence az Oscar-gyanús új filmjében, mától streamelheted is

Mától streamelhető az A24 és az Apple Original Films közös filmje, A kiút című új filmdráma, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakítja. 

A TÖRTÉNET

Lawrence a filmben Lynsey-t alakítja, aki Afganisztánból tér vissza az Egyesült Államokba, miután egy robbanás következtében agysérülést szenvedett, és megpróbál újra normális életet élni.  

A FŐSZEREPLŐ

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, Lawrence, aki nem mellesleg a film egyik producere is, elismerő kritikákat kapott alakításáért. Csak az a kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy jövőre is ott legyen az Oscar-jelöltjei között. Lawrence a legjobb színésznőnek járó díjat már nyerte el a fiatal özvegy szerepéért a Napos oldalban, majd további három alkalommal jelölték.

AZ ALKOTÓK

A kiút rendezője Lila Neugebauer, akinek ez a játékfilmes debütálása. A drámát megelőzően leginkább Broadway-produkciók rendezésével tett szert tapasztalatra. A film forgatókönyvét Ottessa Moshfegh, Luke Goebel és Elizabeth Sanders írta, a produceri teendők Justine Ciarrocchi látta el. 

ÉRDEMES MEGNÉZNED?

Ha a külföldi kritikusokra és nézőkre alapoznál, akkor mindenképp, ugyanis a film kimagaslóan pozitív fogadtatásban részesült, de az első szavazatok alapján a hazai nézőknél is betalált, legalábbis erről árulkodik a 80 százalékos értékelése a mafab.hu-n.

MIKOR ÉS HOL LÁTHATOD?

A kiút premierje november 4-től látható az Apple TV+-on. Nézd meg az előzetest idelent, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a Lejátszás az Apple TV+-on mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

66 A kiút  (2022)

dráma

A film története egy katonát követ, aki agysérülést szenved Afganisztánban, majd hazatérése után megpróbálja egyenesbe rakni az életét. több»