Májusban a Disney+-on: 9 kiemelt premierfilm és sorozat, amiről nem érdemes lemaradni

Bár májusban már hosszabbak és melegebbek a nappalok, ha még sincs kedved kimozdulni, akkor a Disney+-on továbbra is rengeteg szórakozási lehetőséget, filmet és sorozatot találsz, amit ledarálhatsz. 

Ebben a hónapban érkezik a Shardlake  sorozat. Az 1536-ban játszódó, C. J. Sansom történelmi regényein alapuló gyilkossági krimiben Matthew Shardlake ügyvéd egy gyanús haláleset ügyében nyomoz a távoli Scarnsea kolostorban. A sorozatot Magyarországon, Romániában és Ausztriában forgatták. 

A The Kardashians az 5. évaddal tér vissza, amely még több szerelmet, nevetést, divattippet és családi drámát tartogat – egy pillanatról sem szeretnél majd lemaradni, hidd el!

Mindemellett a zene is szerepet kap májusban a Disney+-on, ugyanis vadonatúj dokumentumfilmek és koncertfilm is vár majd. A The Beach Boys, amiben a világ kedvenc zenészei közül néhányat eddig soha nem látott módon ismerhetsz meg, a Queen Rock Montreal & Live Aid pedig Freddie Mercury és az egykori világhírű zenekar többi tagjának legfelemelőbb pillanatait mutatja be az 1984. november 24-én és 25-én tartott koncertről. A Let It Be (Let It Be) az Apple Corps londoni háztetőjére repíti a nézőket, ahol a Beatles Billy Preston társaságában megírja és felveszi a GRAMMY Award®-díjas Let It Be című albumot.

Mutatjuk a kiemelt tartalmak listáját idelent.

#9

dokumentum

Dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel és új interjúkkal, amelyeket a zenekar tagjaival, Brian Wilsonnal, Mike Love-val, Al Jardine-nal, David Marks-szal és Bruce Johnstonnal... több»

A „The Beach Boys" (The Beach Boys) a legendás zenekart ünnepli, amely forradalmasította a popzenét, és az általuk teremtett ikonikus, harmonikus hangzást, amivel megtestesítette a kaliforniai álmot, és generációkon át magával ragadta a rajongókat. A dokumentumfilm a zenekar kezdeti, szerény családi körülményeitől követi nyomon az együttes életét, miközben eddig soha nem látott felvételeket és új interjúkat mutat meg. Premier május 24-én.
#8

76 Let It Be  (1970)

dokumentum | zenés

Disney+ (2024.05.08.)

A film a Beatles utolsó lemezének a készületeit mutatja be, valamint azt, hogy mi vezetett az együttes hanyatlásához. több»

A „Let It Be” olyan felvételeket tartalmaz, amelyeket a nézők a „The Beatles Get Back” doku-sorozatban sem láthattak. Betekintést nyerhetünk a stúdióba és visszarepülhetünk 1969 januárjába is, amikor az Apple Corps londoni háztetőjén a Beatles Billy Preston társaságában megírja és felveszi a GRAMMY Award®-díjas Let It Be című albumot. Az először 1970 májusában bemutatott dokujmentumfilm restaurált verziója május 8-ától lesz elérhető a Disney+-on. Premier május 8-án.
#7

47 Shardlake  (2024)

(1)

dráma | misztikus | történelmi

Disney+

A Tudor-korszakban, a kolostorok feloszlatása idején Thomas Cromwell elküldi Matthew Shardlake-et, hogy vizsgálja ki egy megbízott halálát a távoli Scarnsea városában. több»

A rejtélyekkel, feszültséggel és cselszövéssel teli „Shardlake” (Shardlake) izgalmas sorozat, amely C. J. Sansom világszerte népszerű, Tudor-kori krimisorozata alapján készült. 1536-ban járunk: Matthew Shardlake, az erős igazságérzettel rendelkező, zseniális ügyvéd élete fordulatot vesz, amikor Thomas Cromwell, VIII. Henrik jobbkeze a távoli Scarnsea kolostorába küldi, hogy kivizsgáljon egy gyanús halálesetet, és ennek ürügyén megszerezze a kolostor vagyonát a király számára. Az öntelt, nagyratörő Jack Barak kíséretében a kolostorba érkező ügyvéd számára nyilvánvalóvá válik, hogy a haláleset, amelynek ügyében nyomoznak, nem az első. Shardlake minden lépésénél ellenségeskedésbe és gyanúba ütközik, ráadásul Barak valódi szándékaiban sem lehet biztos. Az ügyvéd belekeveredik a hazugságok, megtévesztés és korrupció hálójába, és nemcsak tisztessége, de az élete is veszélybe kerül. Május 1-től minden epizódok elérhető.
#6

akció | animáció | kaland | rövidfilm

Disney+

Egy bosszúszomjas fiatal nő és egy volt Jedi különböző korszakokban keresi az útját a könyörtelen Galaktikus Birodalomban. több»

A „Star Wars: Birodalmi históriák” (Star Wars: Tales of the Empire) egy hat epizódból álló utazás a félelmetes Galaktikus Birodalomba, amelyben két, különböző korszakban élő, eltérő utakon járó harcos szemszögéből látjuk a világot. Miután mindent elveszített, a fiatal Morgan Elsbeth a bosszú útja felé navigál a terjeszkedő birodalmi világban, míg az egykori Jedi Barriss Offee azt teszi, amit tennie kell, hogy túléljen a gyorsan változó galaxisban. Döntéseik meghatározzák a sorsukat. Május 4-től minden epizód elérhető.
#5

37 The Kardashians  (2022)

(4)

valóságshow

Disney+

A Kardashian család visszatér ebben az új sorozatban, ami kevésbé lesz valóságshow - mint a Keeping up with the Kardashians - hanem egyfajta dokumentumszerű élményben lehet... több»

Amikor már azt hinnéd, hogy a Kardashian-Jenner család élete nem lehet ennél is pörgősebb, akkor lépnek csak rá a gázra. A család továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak is. A kamerák ismét Kourtney, Kim, Khloé, Kendall és Kylie különleges testvérdinamikáját követik, természetesen mindezt mindenki kedvenc anyukája, Kris figyelő szemei alatt. Az 5. évad május 23-án indul.
#4

akció | dráma | thriller

Disney+

Athena és Bobby nászútra indulnak, de amikor a kötelesség hívja őket, a nyaralásuk félbeszakad. Eközben egy vadászgép csapdába ejt egy civilt, és egy szokatlan incidens miatt... több»

Ryan Murphy, Brad Falchuk és Tim Minear újragondolják a szakmai dráma műfaját a 911-gyel. A sorozat az elsősegélynyújtók tapasztalatait dolgozza fel: rendőrökét, tűzoltókét és diszpécserekét, akik a legfélelmetesebb, legsokkolóbb és legmegdöbbentőbb helyzetekben találják magukat. Meg kell próbálniuk megteremteni az egyensúlyt a rászorulók megmentése és a saját életük problémáinak megoldása között. Gyakran találkoznak lélegzetelállító helyzetekkel, amik sokszor kiszámíthatatlanok, intenzívek, ugyanakkor felemelőek is. A műsor az ezekben a szakmákban dolgozó emberek valós életéből és nagy nyomással járó tapasztalataiból merít. Május 1-től a 7. évad összes epizódja elérhető.
#3

vígjáték

Disney+

Jess és Hannah 13 évesen egyezséget kötöttek, hogy tökéletes báljuk lesz, de 24 órával a nagy esemény előtt minden tönkremegy, amikor szakítanak a párjaikkal. Egyetlen... több»

Jess és Hannah a szalagavató előtti este szakítanak barátaikkal, így a két barátnő féktelen, egész éjszakás bulizásba kezd, hogy új partnereket találjanak. Premier május 3-án.
#2

vígjáték

Disney+ (2024.05.08.)

A tanárok gyöngyei visszatérnek a harmadik évadban is, hogy szembeszálljanak a diákokkal, kollégákkal és az egyre inkább elviselhetetlenebb bürokratikus rendszerrel. több»

Egy vígjáték, amely egy csapat elkötelezett, lelkes tanárt és egy kissé botfülű igazgatót követ, akik a philadelphiai állami iskolarendszerben próbálnak helytállni. Az előttük tornyosuló nehézségek ellenére elszántan igyekeznek segíteni diákjaiknak, hogy sikeresek legyenek az életben. Bár e hihetetlen közalkalmazottaknak száma magas, fizetésük alacsony, mégis szeretik, amit csinálnak. Még akkor is, ha nincsenek megelégedve a tankerület nem túl pozitív hozzáállásával a gyerekek oktatásához. Május 8-án minden epizód elérhető.
#1

dráma | kaland | sci-fi

Disney+ (2024.05.11.)

A Doktor a társaival együtt utazik térben és időben hihetetlen kalandokat élve át, miközben veszélyes ellenségekkel néz szembe. több»

A Doktor és társa, Ruby Sunday az időben és a térben utazik, miközben a Regency korabeli Angliától a háború sújtotta jövőbeli világokig kalandozik. Utazásaik során TARDIS-szal - egy rendőrségi doboz alakú időutazó hajóval - hihetetlen barátokkal és veszélyes ellenségekkel találkoznak, köztük egy félelmetes mumussal és a Doktor eddigi legerősebb ellenségével. Premier 3 epizóddal május 11-én.