Dűne 2: Ezt gondolja Steven Spielberg Denis Villeneuve sci-fijéről

Steven Spielberg is elmondta a véleményét a Denis Villeneuve rendezésében készült Dűne: Második részéről.

A legendás rendező a Director’s Cut podcast műsorban interjúvolta meg fiatalabb pályatársát, amelyben egyúttal méltatta legújabb alkotását. “Hadd kezdjem azzal, hogy vannak filmesek, akik világokat építenek. Ez nem egy hosszú lista, és tudjuk, hogy sokan közülük kik. Kezdve Georges Méliès-től kezdve Disney-n és Kubrickon át George Lucasig. Ray Harryhausen is szerepel ezen a listán. Fellini is felépítette a saját világát. Tim Burton. Nyilvánvalóan Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. A lista folytatható, de nem olyan hosszú, és én mélyen, buzgón hiszem, hogy te vagy az egyik legújabb tagja” - mondta Spielberg.

“Ez egy sivatag-szerető történet, de egy ilyen sivatag-szerető filmhez képest ebben a filmben annyira vágyakozik a víz után. Minden homok ellenére, ami ebben a filmben van, valójában a vízről szól. A szent vizekről, amelyek vágyakoznak a zöld rétek és az élet kék vize után. Úgy filmezed a sivatagot, hogy az egy óceánhoz, egy tengerhez hasonlítson. A homokférgek olyanok voltak, mint a tengeri kígyók. És az a jelenet, amikor a homokférgek felbukkannak, az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha láttam. A sivatagot úgy filmezted, mintha folyadék lenne” - tette hozzá Spielberg.

Maga Villeneuve épp egy korábbi interjúban árulta el, hogy azt a jelenetet, amelyben Paul karaktere először ül meg egy homokférget, 44 napon keresztül készült. A Dűne második részének bevétele történetesen már meghaladta az 570 millió dollárt világszerte.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»