Dűne 2: Itt az első képsorok, tudjuk, mikor jön az első előzetes (videó)

Austin Butler kopasz és félelmetes a gonosz Feyd-Rautha első karakter képén Denis Villeneuve Dűne: 2. rész című filmjének teaserében.

Butler, akit nemrég Oscar-díjra jelöltek a Baz Luhrmann Elvis című filmjében Elvis Presley szerepéért, Florence Pugh és Christopher Walken mellett a Dűne szereplőgárdájának egyik új tagja. Feyd-Rautha-t korábban Sting alakította David Lynch 1984-es filmadaptációjában.

Feyd-Rautha Harkonnen báró (Stellan Skarsgård) gonosz unokaöccse és a szadista Glossu Rabban testvére, akit a Villeneuve-féle filmes franchise-ban Dave Bautista alakít. A két testvér verseng egymással azért, hogy a Harkonnen család utódja legyen az Arrakis bolygón.

Az első bepillantá a Vanity Fair-en jelent meg a hónap elején, ahol Villeneuve csak hátulról mutatta meg Butler Feyd-Rautha-ját. A rendező azt mondta, hogy a film sajtóturnéjának későbbi időpontjára várt, hogy leleplezze Feyd-Rautha arcát, de most a trailer teaser jóvoltából megérkezett a netre.

A hivatalos első trailer május 3-án érkezik, de a 44 másodperces teaser bemutatja Butler borotvált fejét, valamint Florence Pugh Irulan hercegnőjét is.

"Ő valaki machiavellista, valaki sokkal kegyetlenebb, sokkal stratégikusabb és sokkal nárcisztikusabb" - mondta Villeneuve a Vanity Fairnek Butler Feyd-Rauthájáról - "Rabban tetszeni akar" - tette hozzá Villeneuve utóbbi a két Harkonnen-unokaöccs közötti különbségekről. - "Ő a bárónak akar megfelelni. Ragyogni akar a nagybátyja előtt, de Rabbanban van valami megható, mert rossz stratéga. Nem túl intelligens. Rabban az első rész végén abban a helyzetben találja magát, hogy nincs elég esze ahhoz, hogy képes legyen irányítani és ellenőrizni ezeket a műveleteket. Feyd-Rautha Harkonnen egy nagyon okos, nagyon karizmatikus figura, és sokkal zseniálisabb."

Bautista az USA Today-nek az év elején elmondta, hogy Butler levetette Elvis-hangját, hogy átvegye a Dűne karakterét és hozzátette: "Nem tudom, ki volt ez a fickó, de nem Austin Butler. Nem Elvis. Más a hangja, más a kinézete. Minden, ami a viselkedésével kapcsolatos, félelmetes."

A Dűne: Második rész november 3-án kerül a mozikba.