Emily Blunt kétségtelenül emlékezetes alakításokat hozott az elmúlt években az olyan filmekben, mint A lány a vonatonAz ifjú Viktória királynő és A holnap határa.

A színésznő egy friss interjúban viszont elárulta, hogy van három konkrét olyan szó, amely ha szerepel egy forgatókönyvben, akkor bizony egész egyszerűen el sem vállalja a szerepet. Blunt a napokban debütált Az Angolok című sorozat kapcsát beszélt arról, hogy melyek is ezek a feltételek.

“Imádom a titkokkal teli karaktereket. És imádtam Cornelia vidámságát, reménykedését, álnokságát. A legrosszabb dolog, amikor kinyitsz egy forgatókönyvet, és azt olvasod, hogy 'erős női főszereplő'. Ettől csak forgatom a szemem - már itt sem vagyok” - mondta Blunt a The Telegraphnak.

A színésznő saját meglátásai szerint egy ilyen karakterektől ugyanis szinte semmi érzelmet nem várnak el. “Ezeket a szerepeket hihetetlenül sztoikusnak írják meg, egész idő alatt keményen viselkedsz és kemény dolgokat mondasz” - tette hozzá a színésznő.
“Cornelia ennél sokkal meglepőbb. Ártatlan, anélkül, hogy naiv lenne, és ez teszi őt olyan erővé, akivel számolni kell” - mondta Blunt legutóbbi szerepe kapcsán. Az Angolok című sorozat egyébként már elérhető az HBO Max műsorkínálatában.

Blunt meglehetősen mozgalmas időszakot él meg, hiszen már zajlanak az Oppenheimer utómunkálatai, a színésznő pedig a jövőben olyan további filmekben lesz látható, mint a The Fall Guy és a Dzsungeltúra 2.

67 Az Angolok  (2022)

dráma | western

Egy angol nő 1890-ben Nyugatra érkezik, hogy bosszút álljon azon a férfin, akit fia haláláért felelősnek tart, és találkozik egy volt lovassági felderítővel és a... több»