Megdöbbentő nyilatkozatot tett Monica Bellucci (galériánkban) a szexuális tárgyiasítással kapcsolatban.

A színésznő annak idején a Dolce & Gabbana modelljeként vált ismertté, mielőtt filmes karrierbe fogott volna, színészi pályafutása során pedig olyan nagysikerű produkciókban volt látható, mint a Malèna, a Passió. Bellucci elmondása szerint ugyanakkor a “tárgyiasítás” alapozta meg a pályafutását, amelyet modellként és színészként is megtapasztalt.

“A tárgyiasítás nem zavart. Amikor éreztem, hogy kritikusan viszonyulnak hozzám, beletörődtem. Néha a szépség álarcokat teremt” - jegyezte meg Bellucci a Harper's Bazaar Spain magazinnak adott interjúban.

“Bizonyos szerepekben épp a testi adottságaimat használtam ki, mint a Malena és a Visszafordíthatatlan filmekben” - tette hozzá a színésznő, majd azt is hozzátette, hogy a kritikusok számára könnyű volt kiemelni a szexepiljét, mivel elismert modell volt, mielőtt színésznői karrierbe kezdett volna.

“A tény, hogy divatszcénából érkeztem, és sok fotóssal dolgoztam, mielőtt elkezdtem filmezni, egy kicsit megteremtette ezt a képet” - mondta Bellucci.

A színésznő egyébként jelenleg Tim Burton rendezővel alkotnak egy párt. Bellucci a Elle France magazinnak adott interjúban erősítette meg ezt a hírt. “Imádom Timet, nagyon tisztelem őt. Szeretem ezt az álomvilágot, ahol a szörnyek kedvesek, mintha a sötét oldalainkat valami fényes, megbocsátó dologgá változtathatnánk” - mondta Bellucci.