Richard Donner 2021-ben bekövetkezett halála előtt még dolgozott a Halálos fegyver ötödik részén.

Donner akkor úgy gondolta, hogy az első négy rész rendezőjeként “kötelessége” lezárnia a történetet, ám halála előtt a franchise-t Mel Gibsonra (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) bízta. 2022-ben pedig Gibson biztosította a rajongókat arról, hogy a Halálos fegyver 5. része egyszer még elkészül.

Most az Inspire Me podcastnek adott interjúban a színész elárulta, hogy a forgatókönyvet sikerült olyan “szintre hozni”, amellyel már meg vannak elégedve Richard Wenkkel. 

“Én fogom rendezni a Halálos fegyver sorozat ötödik filmjét. Tudjátok, Richard Donner, aki a másik négyet készítette, sajnos elhunyt. Jó barátom volt, és engem bízott meg azzal, hogy vigyem tovább a zászlót. Megtiszteltetés lesz számomra, hogy ezt megtehetem” - mondta a rendező.

Gibson megerősítette, hogy a Halálos fegyver 5 meg fogja őrizni a franchise eredeti humorérzéket, mindemellett néhány "kemény témával" is foglalkozik majd, bővebb hivatalos információ ugyanakkor egyelőre nem látott napvilágot a produkcióval kapcsolatban.

akció | krimi | thriller

Riggs (Mel Gibson), Murtaugh (Danny Glover) és Cole (Rene Russo) nyomozók visszatérnek, de természetesen nem maradhat el örök segítőjük, a kotnyeles Leo Getz (Joe Pesci) sem.... több»