Jurassic World: Tíz dolog, amit nem tudtál a filmről (spoilermentes)

Végre mozikban a milliók által várt sikervárományos produkció, melynek kapcsán tíz érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet nem tudtál a Jurassic Worldről.

1. A hiányzó sztárok

Ez a franchsie első olyan filmje, melyben nem játszik Sam NeillLaura Dern és Jeff Goldblum. Ez Colin Trevorrow elmondása szerint kreatív döntés következménye. "Tudom, hogy sok rajongó szerette volna viszontlátni az eredeti filmek karaktereit. De túlságosan tisztelem azokat a színészeket ahhoz, hogy csak a saját érzelmeire hallgatva szerepeltessem őket. A Jurassic Park nem három szerencsétlen emberről szól, akik újra meg újra ugyanabba a szituációba keverednek. Az egyetlen oka annak, hogy a karakterek visszatérjenek a szigetre az lenne, ha a forgatókönyvírók okot adnának rá, különben azonban sosem tennék." 

2. Tisztelgés Richard Attenborough előtt

Colin Trevorrow rendező elmondása szerint ez a film emléket állít John Hammond karakterének. Ő alkotta meg az InGen vállalatot és a Jurassic Parkot. Ezzel kíván tisztelegni Richard Attenborough előtt, aki az 1993-as és 1997-es filmben játszotta a karaktert. Egy ideig úgy volt, hogy Attenborough is szerepelni fog a filmben, azonban a forgatás idején már betegeskedett, végül 2014. augusztus 24-én hunyt el.

3. Chris Pratt kedvenc filmje

A Galaxi őrzői sztárja, Chris Pratt nagyon boldog volt, hogy megkapta a szerepet, ugyanis egyik kedvenc filmje az 1993-as Jurassic Park, melyet még annak idején a film premierjén nézett meg a mozikba. 

4. Folytatások?

A rendező, Colin Trevorrow elmondása szerint csak a film sikerén múlik, hogy hány folytatás készülhet.

5. Spielberg kreativitása

Az ún. gyrosphere (gömb alakú jármű, mellyel a látogatók a dinoszauruszokat testközelből megnézhetik) Steven Spielberg ötlete volt. 

6. Az egyetlen visszatérő

BD Wong az egyetlen olyan színész a stábból, aki játszott a korábbi Jurassic Park filmek egyikében.

7. Kalandpark

Ez a franchise első olyan filmje, melyben a Jurassi Park egy teljesen nyitott kalandparkként jelenik meg. 

8. Robotdínók

Ez a franchise első olyan része, melyben a robotdínók nem Stan Winston vezénylete alatt készültek. Winston 2008-ban hunyt el.

9. A történet

A film története Steven Spielberg és Mark Protosevich fejéből pattant ki, és már azelőtt elkezdtek dolgozni a projekten, mielőtt tárgyaltak volna a stúdióval.

10. Egy kis számmisztika

A Jurassic World története 22 évvel az első Jurassic  Park-film után játszódik. Épp ennyi év telt el a két film premierje között.