Kevin Costner új alkotása már nézhető a mozikban! A sztár a Horizont: egy amerikai eposz kapcsán elárult néhány izgalmas dolgot.

A Horizont-saga mellett Costner rendezői munkássága kapcsán mindenképp említeni kell a Farkasokkal táncolót, amelyért a legjobb film és a legjobb rendezés Oscar-díját kapta, A jövő hírnöke című filmjét és a Fegyvertársakat. Mindegyik film az USA történelmével foglalkozik, ahogyan a most bemutatott saga első fejezete is.

A Horizont-saga női karakterei

A Horizont több szereplő útját mutatja be a polgárháború alatt és után, akik az amerikai nyugatot népesítik be. A filmben Kevin Costner játssza a főszerepet, egy parádés ensemble szereplőgárda élén, amelyben Sienna Miller, Jena Malone, Isabelle Fuhrman és Ella Hunt is szerepelnek. 

Costner és az erős női karakterei

A színész-rendező a Happy Sad Confused című podcast felvételén elmondta, hogy a tervezett négyfilmes saga abban különbözik sok korábbi westernfilmtől, hogy a női karakterek "minden cselekményszálban irányítják a történetet". Costner, aki Jon Bairddel közösen írta a franchise-t, azt mondta, hogy "nem tudott elképzelni olyan jelenetet, amelyben ne szerepelne egy nő", miközben a történetet alakította.

A színész elmondta, tisztában van azzal, hogy rendezői munkái inkább a férfiak felé hajlanak a vonzalmukban, de elmondása szerint az erős nők az, ami leginkább érdekli.

"Férfiaknak készítek filmeket. Ez a munkám" - mondta Costner - "De nem csinálok filmet, ha nincsenek erős női karakterek. Én így csináltam a karrieremet. Azt hiszem, ezért van jó közönségem. Köszönöm nektek, nők, hogy elrángattátok ide a férfiakat. Végül is ez egy western volt. Egyszerűen nem tudok elképzelni egy filmet anélkül, hogy ne legyenek benne erős nők."

A "The Kelly Clarkson Show"-ban való megjelenése során e hónap elején Costner kifejtette, hogy miért volt a női nézőpont olyan fontos a Horizont történetéhez:

"Ebben a filmben rengeteg nő van" - mondta - "Olyan nagy szerepet játszanak a Nyugat és a történtek szempontjából. Gyakran akaratuk ellenére vitték őket oda a gyerekeikkel együtt, azzal az elképzeléssel, hogy valami nagyszerű dolog van odakint. De nem volt ott semmi más, csak egy csoport ember, akik évezredeken át éltek ott. A nőket a legszörnyűbb körülmények közé dobták be... És valahogy nem mutatják be ezeket a nőket westernekben, épp ezért is volt fontos, hogy a Horizontban ők domináljanak."

dráma | western

Új-Mexikó 1861-ben: Az amerikai polgárháború a küszöbön áll, amelynek előszele megrázza Észak-Amerika déli részét. Fehér úttörők foglalják el az apacsok területeit, akik... több»