A Szellemirtók-franchise bizonyára mindannyiunk számára ismerős gyerekkorunkból. A nosztalgiát meglovagolva újabb részeket forgattak az elmúlt években, ennek második állomása, a Szellemirtók – A borzongás birodalma június 24-től már a streamingen is elérhető lesz.

Gil Kenan rendezésében, Jason Reitmannel közösen írt forgatókönyv alapján készült 2024-es amerikai természetfeletti vígjáték, a Szellemirtók – A borzongás birodalma. A film a Szellemirtók: Az örökség folytatása, a Szellemirtók-franchise ötödik része. A film főszereplői Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Celeste O'Connor és Logan Kim, ők az Örökségben játszott szerepüket ismétlik, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts és William Atherton pedig a korábbi filmekből ismert karaktereiket alakítják újra. 

Ebben a filmben újra találkoznak az új Szellemirtók, a Spengler család tagjai az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem vonultak vissza, hanem egy titkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy szellemirtó törekvéseiket újabb szintre emeljék. Terveik váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ősi ereklyére bukkannak, amely rosszindulatú erőt szabadít fel. Most mind a tapasztalt, mind a fiatal Szellemirtóknak össze kell fogniuk, hogy meghiúsítsák a világ közelgő veszélyét – a közelgő és még inkább dermesztő jégkorszakot.

A Szellemirtók – A borzongás birodalma 113,3 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában, 88,4 millió dollárt pedig más területeken, ami világszerte összesen 201,6 millió dollárt jelent.

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő weboldalon a 288 kritika 42%-a pozitív, átlagosan 5,2/10-es értékelést kapott. A weboldalon a kritikai konszenzus a következő: "Szellemirtók – A borzongás birodalma némi nosztalgiával fűszerezett szórakozást kínál az eredeti film rajongóinak, de a zsúfolt szereplőgárda és a meglepően komoly hangvétel megakadályozza, hogy ez a folytatás igazán szikrázó legyen.” A mafabon a film értékelése ennél csak árnyalatnyival jobb, 66%-os. Benned elég erős a nosztalgia, hogy adj neki egy esélyt? 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Telekom TV GO logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»