Francia thrillerrel bővült a Max kínálata, ráadásul a tavalyi év egyik legjobb filmje volt, amely elnyerte a Cannes-i Arany Pálmát is! Az Egy zuhanás anatómiája nem csak a filmfesztiválokon tarolt, de a rajongók is imádták.

A történet főszereplője Sandra, a befutott írónő, aki a férjével, Samuellel és a fiával egy festői faluban él az Alpokban. Ám az életük már messze nem annyira festői, ugyanis a fia vak, a férje pedig mély depresszióban szenved. Egy nap a vak Daniel elmegy sétálni a vezető kutyájával, amikor hazaér, az apját holtan találja. Nyomozás kezdődik, hiszen nem lehet tudni, hogy a férfi önkezével vetett-e véget az életének, baleset, esetleg gyilkosság történt-e. Utóbbival a feleségét gyanúsítják, akivel régen megromlott már a kapcsolata. Daniel lehet az egyetlen, akinek a vallomása döntő lehet a bírósági tárgyaláson.

A filmet Justine Triet rendezte, aki a forgatókönyvet is maga írta Arthur Harari közreműködésével. Sandrát Sandra Hüller alakítja, Danielt Milo Machado Graner, míg Samuelt Samuel Theis. A fontosabb szerepekben még Swann Arlaud és Antoine Reinartz látható.

Az Egy zuhanás anatómiája nem véletlenül nyert díjakat. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 96, a rajongók 90 százaléka szavazott rá pozitívan. Itt, a Mafabon egy picit szigorúbbak az olvasóink, de a 78 százalékuknak így is tetszett ez a feszült krimi-thriller. Ha te is szeretnéd megnézni, akkor csak egy élő Max-előfizetésre van szükséged. Ha van, akkor elég a film adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.

dráma | krimi | thriller

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»