2024.06.27 21:39 Ahoj poplacsek Olvasottság: 171x
3

Anyám borogass

A film megtekintéséhez maximálisan elnéző hozzáállást javaslok. Anélkül nem fog menni.

Ahhoz képest, hogy milyen óriási emberrablási projektbe vágja a csapat a fejszéjét, sok-sok amatőr butaság, szakmai hiba kíséri a munkájukat. Szerintem ha egy egy csoport emberrabló bemegy egy házba embert rabolni, akkor a kint várakozó teamnek érdemes volna a kocsival ráállni a bejáratra, így nem lepheti meg a bentieket egy váratlanul hazatérő családtag. De ezt nem tudja a sok profi. Ahogy azt se, hogy egy fizetős munka éjjelén nem isszuk magunkat mattrészegre. Ezeket akármeddig tudnám sorolni. És bár csak ennyi lenne a gond.

Anyám borogass

Ha már azonosítottuk az alkotás műfaját, és elhelyeztük a trash horror kategóriában, a maga módján érdekes filmet kapunk, amin kellő affinitás megléte esetén (jókora elszántsággal) el lehet szórakozni, már persze ha az ember szereti hülyeségekkel csapatni magát. A rendezés és operatőri munka eleinte nem rossz, a dramaturgia is rendben van – majdnem a feléig... Ami onnan fogva következik, az a a vámpírtörténetek sharknadója, a hentelés mónikasója. Az agybaj a folytatás során lineárisan fokozódik, míg elérjük a gagyi csimborasszóját, a ZS kategória aranymetszését. Eközben az összes klisé bevetésre kerül.

A kiscsaj úgy játszik, mintha egy iskolai anyák napi előadáson lenne, vagy pizsamapartin színészkedne, a többiek is átlagos B kategóriás színész szintet hoznak.

Számomra ez a film maximum 1 csillagos, a műfaj szerelmeseire tekintettel viszont egy ideig fontolgattam, hogy felpontozom két csillagra, végül ettől eltekintettem, mégis csak az én véleményemről van szó. A nézhetetlen besorolást is megfontoltam, de nem lett volna igaz, mert tulajdonképpen megnéztem. Ha lenne „felesleges” értékelés gomb, akkor azt nyomtam volna.

Ui.: Csajkovszkij viszont nagy slágergyáros volt, meg kell hagyni.

74 Abigail  (2024)

horror | thriller

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

3