Azok, akik látták a Kokainmedve friss, korhatáros előzetesét a tomboló medvéről, jó eséllyel szkeptikusan fogadták, hogy a produkciót "valós események ihlették". Lássuk, mennyi igaz az egészből!

Kezdjük azzal, hogy előfeltevés azonban valóban igaz történeten alapul. A film története szerint az Elizabeth Banks rendezte fekete komédia egy csapat idegent követ, akik a georgiai vadonban találkoznak, ahol egy 500 kilós csúcsragadozó elképesztő mennyiségű kokaint fogyasztott el, és kokainnal fűszerezett tombolásba kezdett.

A több millió dolláros kokainszállítmányt egy elfuserált csempészakció során dobták le, mire az éhes fenevad úgy döntött, hogy természetesen mindent felfal. Ennek hatására az állatból őrült szupermedve lett. Mindeközben zsaruk, járókelők és dílerek - élükön a néhai Ray Liottával utolsó szerepében - a grúziai erdőkben kutatnak az eltűnt szállítmány után, nem is sejtve, hogy az állat célkeresztbe vette őket.

A történetet egy 1985-ös incidens ihlette, amikor az elveszett kokainszállítmányt kereső hatóságok a Georgia-Tennessee határ közelében véletlenül rábukkantak a droggal teli zsákokra. A drogot egy csempész dobta le, aki meghalt, miután az ejtőernyője nem nyílt ki.

Az AP jelentése szerint a kifosztott rejtekhelyen összesen 88 kiló kokain volt 20 millió dollár értékben. A közelben bukkantak rá a 150 kilós medvére, aki állítólag meghalt, miután elfogyasztotta a több millió dollár értékű kokaint.

″A medve előbb ért oda, mint mi, feltépte a táskát, kapott egy kis kokaint, és túladagolta magát″ - mondta Gary Garner, a Georgia-i Nyomozó Iroda munkatársa. ″Nem maradt más, csak csontok és egy nagy bőr."

A nyomozók szerint az állat már körülbelül négy hete halott volt, amikor megtalálták, így csak találgatni lehet, mi történt ez alatt az egy hónap alatt. A legvalószínűbb, hogy a lény röviddel azután pusztult el, hogy megette a drogot, és nem kezdett a filmben bemutatott drogos gyilkolászásba.

A későbbi boncolás kimutatta, hogy az állat agyvérzést kapott, légzési elégtelenség és szívelégtelenség állt be nála. 

Ez azért eléggé messze áll a Kokainmedve előzetesében látottaktól, bár ha az alkotók teljes mértékben a valós történetet vették volna alapul, a film nagyjából egy perc után véget is ért volna. 

Nem mellesleg kokainmedvét megőrizték, és kiállították a Lexingtonban található Kentucky for Kentucky Fun Mallban, ahol különféle medve-alapú árucikkeket árulnak a pólóktól kezdve a hógömbökig.

Ha lemaradtál volna az előzetesről, idelent megnézheted. A filmet Elizabeth Banks rendezi, a főbb szerepeket Ray Liotta, Margo Martindale, Alden Ehrenreich és Keri Russell alakítják. A hazai premier február 23-án lesz esedékes.

68 Kokainmedve  (2023)

thriller | vígjáték

SkyShowtime (2023.09.24.)

Amikor 1985-ben egy drogcsempész lezuhan kokainnal megrakott repülőgépével, Georgia állam vadonjában valami különös dolog történik. A baleset után mindenki a "fehér aranyat"... több»