Már júniusban láthatod: 20 év tervezés előzte meg Tom Hardy új filmjét

A Motorosok bemutatóját eredetileg tavalyra tervezték, de a hollywoodi sztrájkok miatt csak idén nyáron kerül a mozikba. Mindenesetre a kritikusok nagyon pozitívan fogadták, a RottenTomatoes 83%-os értékelést adott a filmnek.

A történet Jeff Nichols forgatókönyvíró-rendező keze alatt született, aki egy 1960-as évekbeli motoros banda sztoriján keresztül mutatja be Amerika átalakulását, a lázadás és a szabadság iránti vágyakozást. A film feltárja, hogy a határok feszegetése hogyan vezet el az erőszakhoz, és miként válik a motoros szubkultúra a szervezett bűnözés melegágyává.

A rendező inspirációját Danny Lyon "The Bikeriders" című fotóesszé-kötete adta, amely a szerző saját élményeit dokumentálja a Chicago Outlaw Motorcycle Club tagjaként. Nichols a Vandálok nevű banda történetét dolgozza fel a filmben, de a cselekmény a chicagói Outlaws MC eseményeit követi.

Nichols művészi szabadságot gyakorolva egyedi karaktereket és történeteket alkotott, több mint két évtizedes előkészület után. A rendező Lyon hozzáállását tartja irányadónak, mely a motorosok bonyolult emberi mivoltát tárja fel.

A film főszerepeit az Oscar-jelölt Austin Butler, Tom Hardy és az Emmy-díjas Jodie Comer.

A hazai bemutató 2024. június 20-án várható.

79 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»