Mától a Maxon: Ez a slasher horror 134 millió dollárt kaszált 2021-ben, most újabb esélyt kap streamingen

Nehéz eldönteni, hogy melyik film is a modern slasher műfaj megteremtője, de az biztos, hogy a Halloween ott volt a rajt környékén. A franchise első része még 1978-ban debütált és sokkolta a nézőket. Laurie Strode így már lassan ötven éve menekül hiába Michael Myers elől. Legutóbb például a 2021-es Gyilkos Halloweenben nézett vele farkasszemet.

A film a 2018-as Halloween egyenes folytatása, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az véget ért. A Strode-ház lángokban, Laurie, a lánya és az unokája pedig kórházba került. Csakhogy Michael nem halt meg a tűzben, mivel az utolsó pillanatban tűzoltók mentik meg, akiket hálából lemészárol és tovább folytatja ámokfutását Haddonfieldben. Az egykori túlélők összefognak, hogy felkutassák és egyszer s mindenkorra leszámoljanak vele, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. És mindez egy újabb könyörtelen mészárláshoz vezet.

Míg a 2018-as Halloween egyértelműen megnyerte magának mind a kritikusokat, mind a nézőket (a Rotten Tomatoes oldalán előbbiek 79, utóbbiak 72 százaléka szavazott rá), addig a Gyilkos Halloween már sokkal gyengébben teljesített. A kritikusok utálták, csak 39 százalékuk szavazott rá pozitívan, cserébe a rajongók 66 százaléka még szerette. A film a Mafabon is 65 százalékos tetszési indexet kalapozott össze.

A rendezői széket a 2018-as előzmény után ismét David Gordon Green foglalta el, aki a legendás John Carpenter és Debra Hill forgatókönyvéből dolgozott. Laurie Strode-ot nem is játszhatta el más, mint Jamie Lee Curtis, ahogy Michael Myerst is Bob Odenkirk formálta meg. Mellettük a fontosabb szerepekben Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton és Anthony Michael Hall láthatók.

Ha van élő előfizetésed a Maxra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és kezdődik is Michael legutóbbi vérengzése.

horror | thriller

A 2018-ban David Gordon Green rendezésében készült Halloween hatalmas anyagi sikernek bizonyult, a produkció több mint 250 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál... több»