A Netflix évről évre megpróbálkozik a vámpíros témával. 2020-ban a Vámpírok Bronx ellen volt az aktuális film, tavaly pedig Az éjszaka fogai. Bár mindkettőben voltak értékelhető pillanatok, összességében egyik sem írta be magát vámpíros mozitörténelembe. Most újra próbálkoznak, ezúttal ráadásul egész szép sztárgárdával. Mit lehet és mit érdemes tudni a Nappali műszakról?

Nappal medencék, éjjel vámpírok

A Nappali műszak története Bud Jablonskiról szól, aki első ránézésre egy teljesen átlagos, hétköznapi fickó. Los Angeles nem túl előkelő részén él feleségével és lányával, a mindennapi betevőt a gazdagok medencéinek takarításával keresi meg. De ez csak a felszín, a látszat. Amint leszáll az éj, Jablonski leteszi a halászhálót és a magas nyomású mosót és felkapja helyettük a puskát, keresztet és karót, hogy vámpírokra vadásszon. Ő ugyanis egy titkos szervezet tagja, akik réges-rég óta irtják a vérszívókat.

Sztárok vadásszák a vámpírokat

A filmet Shay Hatten forgatókönyve alapján J.J. Perry rendezte, aki ezzel debütált a rendezői székben. A főszerepben Jamie Foxx feszít, de nem ő az egyetlen sztár, akit láthatunk. A feleségét Meagan Good alakítja, de láthatjuk Snoop Doggot is cowboy kalapban és mini gépágyúval darálni. Mellettük felbukkan Dave Franco, Scott Adkins és Karla Souza is.

Magáról mintázta a főhőst

J.J. Perry egy interjúban elárulta, hogy megpróbálta Bud Jablonski karakterét minél inkább olyanná faragni, amilyen ő maga. Elmondása szerint Jablonski is katonai múlttal rendelkezik, ahogyan ő is. Jablonski is Los Angelesbe költözött, hogy a felszínen tudjon maradni, akárcsak ő. És mindkettőjüknek van egy kilenc éves kislánya.

Végre egy jó vámpíros Netflix-film?

A nappali műszak már meg is kapta az első kritikákat mind a külföldi kritikusoktól, mind a rajongóktól. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól mindössze 40 százalékot kapott, viszont a rajongók sokkal jobban fogadták. Tőlük ott 86 százalékos tetszési indexre futotta. Itt, a Mafabon az olvasók jelenleg 77 százalékra értékelik.