Író: Romhányi József
Sorozat áttekintés

75 Kérem a következőt! (1975)
Nemrég az egyik kedves ismerősömnél jártam, és legnagyobb meglepetésemre a hétéves gyermeke csillogó szemekkel nézte a Kérem a következőt! éppen aktuális részét. Legnagyobb örömömre a kisfiú azt mondta, hogy ez a kedvenc rajzfilmje. Márpedig a gyerme... Teljes kritika
Legjobb Magyar rajzfilm. Stílusos a rajzolás is nagyon mesteri, humoros. Szerintem a főcímdal is nagyon fülbemászó. Meg vannak benne nagyon jó poénok.
Imádom,ahogy rajzfilmekben a szavakkal lehet poénkodni,és mennyire kellemes hangulatot tud adni.A szereplők karakteres kidolgozottsága adta a legtöbbet hozzá. Küldönc jelenetei talán a legviccesebbek benne.
Az egyik legzseniálisabb magyar mese. Tanulságos történetek tanító célzattal, ugyanakkor stílusos és humoros köntösbe ágyazva. Remek karakterek, számos emlékezetes állat(i) szereplő. A főcímdal egyszerűen szenzációs, poénos szöveg, fülbemászó dallam. A non plus ultra pedig a részek végi tanulság, melyet Bubó doki szellemesen és ironikusan egyetlen mondatban összegez.
Usrsula nővér neve is egy szójáték. Az Orsolya latin megfelelője, továbbá a medve szó a latinban Ursus.
Dr. Bubó hithű agglegény Ursula nővér legnagyobb bánatára.