Megfosztották a trónjától a John Wick 4-et

A Dungeons and Dragons: Betyárbecsület győzedelmeskedett a múlt hétvégi bajnok John Wick: 4. felvonás felett az amerikai jegypénztáraknál, 38,5 millió dollárt bezsebelve 3885 észak-amerikai moziból a nyitóhétvégén!

Jonathan Goldstein és John Francis Daley rendezte a PG-13-as besorolású Dungeons and Dragons adaptációt, amelynek középpontjában egy bájos tolvaj (Chris Pine) és egy csapat valószínűtlen kalandor (köztük Michelle Rodriguez és Regé-Jean Page) áll, akik egy epikus rablásra vállalkoznak, hogy visszaszerezzenek egy elveszett ereklyét.

A pozitív kritikák és a lelkes szájpropaganda hatására a Paramount és az eOne népszerű szerepjáték-adaptációja a várakozások felső határát súrolta, amelyek 30 és 40 millió dollár közötti debütálást jósoltak a filmnek. Nemzetközi szinten a Dungeons & Dragons 58 piacról 33 millió dollárt gyűjtött be, ami 71,5 millió dolláros globális eredményt jelent.

A jegyeladások várhatóan a következő hetekben is erősek maradnak, amire szükség is van, mivel a film 150 millió dollárba került a nagyszabású marketingkampány előtt. A bemutatót valószínűleg a hardcore D&D-játékosok húzták be, de az elemzők szerint a film a szélesebb közönséget is meg fogja szólítani, akik talán nem tudnak annyit a játékról, de a színészek és a történet becsalogatja őket a mozikba.

"A 'Dungeons & Dragons' nyitó hétvégi teljesítménye csak az első lépés ezen a jó kritikával rendelkező film útján" - mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető elemzője.

David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti, azt mondja, hogy "ez egy jó nyitás egy olyan akció-kalandfilmnek, amely potenciálisan képes folytatásokat generálni". Hozzáteszi: "150 millió dolláros költséggel, külföldön a 'Dungeons & Dragons'-nak kell kitűnnie ahhoz, hogy nyereséges legyen és sorozat lehessen belőle."

Bár a kasszasiker még messze nem ért véget, a D&D filmadaptációja újabb előrelépésnek számít Hollywood számára, amely régóta küzdött azzal, hogy a számítógépes játékokat a nagyvászonra vigye. Az adaptációk az utóbbi időben fordulatot vettek a Paramount a Sonic, a sündisznó és annak 2022-es folytatása, valamint a Sony Uncharted sikerével. A Universal és az Illumination Super Mario Bros.: A film című filmje, amely a jövő hétvégén kerül bemutatásra, várhatóan folytatja ezt a trendet, és az év egyik legnagyobb sikere is lehet.

"Az elmúlt 15 évben a játékok és a videojátékok jó alapanyaggá váltak az új franchise-filmek számára" - mondja Gross - "Ez nem volt mindig így."

A közönség "A"-CinemaScore pontszámot adott a filmnek.

"Ezek az exit pollok csillagos ötösre sikerültek" - mondta Chris Aronson, a Paramount hazai forgalmazásért felelős elnöke - "Rendezőink képesek voltak úgy elmesélni ezt a történetet, hogy mindenki számára elérhető legyen. Rendkívül tehetségesek."

A Dungeons & Dragons egy váratlanul erős márciust zár le a kasszáknál, amely a Sikoly VI., a Creed III és a John Wick 4. nyitó hétvégi rekordjait hozta, és végül egy új sorozatot indíthat be.

A második helyen tehát a John Wick: 4. felvonás végzett 28,2 millió dollárral, 3855 helyszínen, ami a sorozat második részének bevételeihez képest kiváló eredmény. A mozivásznon töltött két hét után az akciófilm folytatása 122,7 millió dollárt termelt Észak-Amerikában és 245 millió dollárt globálisan. Célja, hogy utolérje a 2019-es John Wick: 3. felvonás - Parabellumot, amely 328 millió dollárral a franchise legjobban kereső filmje.

Kukkants be velünk annak a filmnek a kulisszái mögé, aminek sikerült ez a nagy dobás. John Wicket lekörözni nem kispályás teljesítmény!