82 A kör  (2002)

A Paramount az évezred elején karolta fel az eredetileg japán A kör horrort, hogy elkészítse „amerikásított” változatát. A kör után egyszerűen csak A kör címre keresztelték a mozit, amely egész szép sikert is aratott. Akkorát, hogy mára összesen tizenkét film gyarapítja a franchise-t, más kérdés, hogy ezek zöme említésre is alig méltó. Kipukkadt tehát a széria, a stúdió azonban ahelyett, hogy nyugdíjazná, inkább rebootolja.

A kör eredeti koncepciója ma már nehezen lenne eladható. Mint ismert, a film története egy videokazetta köré épül, amelyet ha megnéz valaki, hamarosan meg is hal. Ma már azonban csak az idősebb generáció számára jelent bármit is a VHS kifejezés, a mai fiatalok legfeljebb a történelemkönyvekben találkozhatnak vele. Így nem meglepő módon a Paramount a történetet is átalakítaná kissé, hogy a fiataloknak is felálljon a hátán a szőr tőle.

Könnyen lehet, hogy az új A kör mozi a videokazettát egy sokkal aktuálisabb formulára, az okostelefonokra és az azokon elérhető online videós tartalmakra cseréli. Ehhez a pletykák szerint egy olyan, néhány évvel ezelőtti jelenség adja az ihletet, amelyet állítólag épp az eredeti A kör mozik ihlettek. Ez pedig nem más, mint a Momo kihívás, amelyben egy torz női figura keresett meg gyerekeket és tiniket a közösségi média csatornáin, hogy aztán egyre vadabb és veszélyesebb feladatok elvégzésére vegye rá őket.

A Paramount az új film elkészítésével sem akárkit bízna meg, a rendezői széket Gore Verbinski számára tartják fent, aki az első filmet is készítette. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendező rábólint-e a projektre és ha nem, akkor van-e más jelölt a helyére.