Austin Butler nemrégiben elárulta, hogy akár ő is lehetett volna a Josh Hutcherson által alakított Peeta!

Azonban a dolog máshogy alakult és Hutcherson játszotta a karaktert 2012 és 2015 között, azaz négy Az éhezők viadala filmben is szerepelt Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth oldalán. A franchise a három fiatal színészt egy csapásra világsztárrá tette.

A franchise eddig több mint 3,3 milliárd dollárt hozott a világ mozipénztárában, a 2013-as Futótűz volt a legnagyobb bevételt hozó film 865 millió dollárral. A tavalyi előzményfilm, Az énekesmadarak és kígyók balladája 337 millió dollárt zsebelt be világszerte.

Hogy lehet az, hogy épp Butler nem kellett?

"Meghallgatáson voltam az 'Éhezők viadalára', és egyáltalán nem kaptam meg a szerepet" - mondta Butler a BuzzFeednek - "Azt hiszem, még csak vissza sem hívtak, hogy mi is a karakter, Peeta? Josh Hutcherson kapta meg, ő nagyszerű."

Az első Éhezők viadala film forgatásának idején Butler leginkább a Disney Channel és a Nickelodeon különböző projektjeiből volt ismert, mint például a Zoey 101 vagy a Sharpay csillogó kalandja.

És, bár az Éhezők viadala-franchise-ból kimaradt, de nagyjából ugyanebben az időben kapott szerepet a The CW Szex és New York előzménysorozatában, a Carrie naplójaban.

Mostanra pedig elmondhatja, hogy megkapta a saját blockbusterét, hiszen a 2024-es Dűne: Második rész című filmben övé volt az egyik legérdekesebb főgonosz karaktere.

Hírek Panem háza tájáról

A Lionsgate a hónap elején jelentette be, hogy egy új előzményfilmet fejleszt, amely Suzanne Collins hamarosan megjelenő regényén, a "Napfelkelte az aratáson" című könyvön alapul majd. A kötet 2025-ben jelenik meg, a filmadaptáció pedig 2026. november 20-án kerül a mozikba. Francis Lawrence, aki a 2012-es Az éhezők viadala: Futótűz óta minden Éhezők viadala részt irányított, tárgyalásokat folytat a rendezésről.

The Hunger Games: Sunrise on the Reaping című film 24 évvel az Éhezők viadala-saga eseményei előtt és négy évtizeddel Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája után fogja újra felidézni Panem világát. Az 50. Éhezők Viadala, más néven a Második Negyedik Kvartett aratásának reggelén kezdődik majd - amelyen az eredeti sorozatban Woody Harrelson által alakított Haymitch Abernathy is részt vett.