Az Oscar-díjas Juliette Binoche  új filmmel jelentkezik. A Szerelemre kattintva egy modern köntösbe csomagolt ízig-vérig romantikus történet, mely már a hazai mozikban is látható.

Claire az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a csinos fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a 24 éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettejükben. Claire egy pszichológusnak meséli el facebook alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

A produkciót Julie Peyr forgatókönyve alapján Safy Nebbou rendezte (Szerelemre kattintva, Dans les forêts de Sibérie), míg a főbb szerepeket Juliette Binoche, Nicole Garcia, Charles Berling, Jules Houplain, François Civil, Claude Perron és Guillaume Gouix alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Safy Nebbou egy interjúban elmondta, hogy kimondottan Juliette Binoche-ra írta a film főszerepét.
  • A film rendezője, Safy Nebbou egy újságcikkből szerzett tudomást Camille Laurens könyvéről, és miután felvette a kapcsolatot az írónővel, még a kötet megjelenésre előtt alkalma nyílt elolvasni azt. Ekkor döntötte el, hogy a történetet a mozivászonra adaptálja.
  • A Szerelemre kattintva Camille Laurens azonos című regényének adaptációja.
  • A film forgatása 2018. márciusában zajlott Párizsban.
  • A Szerelemre kattintva világpremierje a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2019. február 10-én.
  • A filmet pozitívan fogadta a francia közönség. A Szerelemre kattintva jelenleg 3,4 ponton áll a lehetséges 5-ből a legnagyobb francia adatbázisban (Allocine, 2019. október).

Hazai premierdátum: 2019.11.07.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: