TOP10: Egy közel 10 éves sci-fire kattantak rá a hazai nézők, de nagyot megy a Netflix új akciófilmje is (26. hét, 2024)

Ha csütörtök, akkor Ti vagytok a főszereplők, vagy még pontosabban azok a filmek, amikre Ti a legtöbben kíváncsiak vagytok. Mint minden héten, most is megvizsgáltuk a Mafab adatlapjainak nézettségi mutatóit és ezek alapján állítottuk fel az alábbi sorrendet az élen egy nyolcéves remek sci-fivel, az Érkezéssel.

A 2016-os film a nem olyan nagyon távoli jövőben játszódik, amikor is egy különös és titokzatos űrhajó landol a Földön. A világ vezetői összeállítanak egy kutatókból álló csapatot, akik azt a feladatot kapják, hogy kapcsolatba lépjenek az űrhajó utasaival.

A második legkeresettebb film már jóval frissebb, hiszen a Netflixen csak a napokban debütált Robbanáspont az. Ebben egy képzett kommandósnő megörökli az apja bárját a szülővárosában, de hamarosan összetűzésbe keveredik a helyi erőszakos bandával.

A bronzérmes a Netflixen most megjelent, de egyébként 2022-es Hullagyáros: Bérgyilkos vakáción. Az akció-vígjáték egy folytatás, amelyben a világ legjobb bérgyilkosának egy maffiafőnök hálátlan fiát kell megvédenie a világ többi hozzá hasonlóan képzett bérgyilkosától.

Lecsúszott a dobogóról az Agymanók 2, amelyben visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek.

Ötödik lett a mozikban látható Motorosok. A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált dráma elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban.

A hatodik helyre került a Hang nélkül: Első nap, amelyben megismerhetjük a bolygóra érkezett, szuperhallással rendelkező szörnyek pusztításának első napjait. Avagy azokat a napokat, amikor örökre elcsendesült az emberiség.

A hetedik helyre is bérgyilkos került, pontosabban A bérgyilkos, aki nem is volt. A valós események ihlette akció-vígjáték főszereplője egy egyetemi professzor, aki rájön, hogy jó érzéke van álruhába bújni és beférkőzni az alvilág soraiba.

A nyolcadik legkeresettebb film a Kleks akadémia lett, amelyben a tizenéves Ada a titokzatos Kleks Akadémián köt ki, ahol a tündérmesék világába léphet át, és a képzelet határait is elérheti.

A kilencedik legtöbbször megtekintett adatlappal A Majomember büszkélkedhet, amely sajnos a mozikban már nem, streamingen pedig még nem látható. Egy Indiában élő, nemrég szabadult volt elítélt megpróbál beilleszkedni a vállalati kapzsiság és az erodálódó spirituális értékek világába.

A tízedik helyre pedig a mozikban épp nézhető Kinyírni a világot lett. Egy disztópikus, lázálomszerű akciófilm, amelynek középpontjában a Fiú, a süketnéma, élénk képzelőerővel rendelkező fiú áll. Amikor családját meggyilkolják, egy titokzatos sámán kiképzi, hogy elnyomja gyermeki képzeletét, és a halál eszközévé váljon.

#10

72 Kinyírni a világot  (2024)

(3) (3)

akció | thriller

Mozikban

Egy disztópikus, lázálomszerű akciófilm, amelynek középpontjában a Fiú, a süketnéma, élénk képzelőerővel rendelkező fiú áll. Amikor családját meggyilkolják, egy... több»

A film egy disztópikus lázálom, ami a süket, szikrázó fantáziával rendelkező Fiú (Bill Skarsgård) életét követi nyomon. Amikor a Fiú családtagjait meggyilkolják, egy titokzatos sámán veszi a szárnyai alá. Arra képzi ki, hogy gyermeki képzelőerejét elnyomja és a halál eszközévé váljon, hogy immár felnőttként bosszút állhasson a gyilkosokon.
#9

74 A Majomember  (2024)

(9) (3)

akció | thriller

Telekom TVGO (2024.07.05.)

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#8

47 Kleks akadémia  (2024)

(1)

fantasy

Netflix

A tizenéves Ada a titokzatos Kleks Akadémián köt ki, ahol a tündérmesék világába léphet át, és a képzelet határait is elérheti. Emellett felfedezi a módját annak is, hogy... több»

A tizenéves Ada a titokzatos Kleks Akadémián köt ki, ahol a tündérmesék világába léphet át, és a képzelet határait is elérheti. Emellett felfedezi a módját annak is, hogy rájöjjön legrejtettebb családi titkára.
#7

akció | vígjáték

Netflix

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.

Egy professzor, aki másodállásban bérgyilkosnak adja ki magát a helyi rendőrség megbízásából, veszélyes helyzetbe kerül, amikor rájön: vonzódik a nőhöz, aki felbérelte őt.
#6

dráma | horror | sci-fi | thriller

Mozikban

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult hallással rendelkező szörnyetegek érkeztek a Földre. Csak azokat, akik a lehető legkevesebb zajt csapják, nem veszik észre az idegenek, és megmenthetik a bőrüket. Ez a történet pedig azt mutatja be, hogy csendesedett el a világ az első napokban.
#5

80 Motorosok  (2023)

(5) (9)

dráma | krimi

Mozikban

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK. Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban…
#4

98 Agymanók 2  (2024)

(7) (5)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az... több»

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.
#3

akció | krimi | vígjáték

Netflix

"Hősünk" visszatért, és ezúttal a világ legjobb bérgyilkosait kell legyőznie, hogy megvédje egy maffiafőnök hálátlan fiát, megmentse egyetlen barátja életét, és újra... több»

"Hősünk" visszatért, és ezúttal a világ legjobb bérgyilkosait kell legyőznie, hogy megvédje egy maffiafőnök hálátlan fiát, megmentse egyetlen barátja életét, és újra felélessze kapcsolatát mániákus apafigurájával.
#2

51 Robbanáspont  (2024)

(8) (2)

akció | thriller

Netflix

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával.
#1

82 Érkezés  (2016)

(87) (14)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»

Provokatív sci-fi thriller Denis Villeneuve elismert rendezőtől (Sicario, Fogságban), Amy Adams, Jeremy Renner és az Oscar-díjas Forest Whitaker főszereplésével. Amikor titokzatos űrhajók landolnak a Föld bolygó számos pontján, alakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész szakértő (Amy Adams) vezetésével. Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy megfejtsék a nyelvüket, kommunikációba lépjenek velük és kiderítsék szándékaikat. Ahogy egyre nő a félelem és a feszültség az egyes kormányokban, Banks egyre közelebb jut az idegenek valódi céljának felfedezéséhez, és a globális háború elkerülése érdekében megragad egy valószínűtlen esélyt a dolgok elsimítására – ám ez veszélybe sodorhatja az életét, de akár az emberiség túlélését is.