TOP10: Ez a fantasy tarol most a magyar nézők körében, Dűne 2-nek be kellett érnie a második hellyel (11. hét, 2024)

Bár továbbra is Dűne-lázban ég a világ és így köztük hazánk is, a jelek szerint ezen a héten is volt olyan film, amire még inkább kíváncsiak voltak a rajongók. A Dűne: Második rész így csak a második legnépszerűbb film volt a héten, de talán nem meglepetés, hogy mi előzte meg: A hercegnő és a sárkány.

Millie Bobby Brown filmje kap hideget-meleget, hiszen valóban nem egy különösen jó filmről van szó. Ezt jól mutatja, hogy itt, a Mafabon is csak 54 százalékos a tetszési indexe. Mégis, a mögöttünk hagyott héten erre kerestek rá a legtöbben.

Mögötte a Dűne 2 lett a második, amelyről viszont nem meglepő módon mindenki csak áradozik. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Zac Efron és John Cena új közös komédiája, a Ricky Stanicky állhatott fel.

Az Oscar-gálán tarolt, így nyilván sokan voltak kíváncsiak a Szegény párákra is, amely így a negyedik legkeresettebb film volt a héten. Mögötte egy épp most futó horror, a Képzeletbeli is felcsigázta a nézőket, az ötödik helyre futott be.

Toplistánk alsó felét az Éjszakai merülés nyitja a hatodik helyen, míg Adam Sandler szintén pocsék kritikákat kapó Az űrhajós a hetedik legkeresettebb film volt. Bár az Oscar-gálán kiemelten teljesített, az Oppenheimer már nem pörgeti annyira az embereket, aki akarta, már megnézte a mozikban. De így is a nyolcadik legtöbbet keresett film volt a héten.

A kilencedik pedig a remake létére meglepően jól sikerült Bajos csajok lett, amely remek kritikákat kap. A tízedik helyre pedig az utóbbi évek egyik legjobb háborús filmje, A róka ért még oda.

#10

72 A róka  (2023)

(3) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda... több»

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda birtokán. Amikor azonban nagykorúvá válik, úgy dönt, hogy elég volt, és kilép. Még ennyi év után is dühös és csalódott, hogy ilyen fiatalon egyszerűen szolgaságra kényszerítették, és új munkát keresve beáll a hadseregbe. Az érzékeny Franz azonban inkább magának való, és egyáltalán nem jön jól a többi katonának. 1940-ben a századnak meg kell indítania a Franciaország elleni támadást. Franz azonban véletlenül talál egy sérült rókakölyköt, és gondját viseli. Ápolja a fiatal rókát, és rájön, hogy olyan érzéseket vált ki belőle, amelyeket régen olyan mélyre zárt.
#9

91 Bajos csajok  (2024)

(4) (7)

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»

Az új lányt, Cady Heront befogadja a tápláléklánc tetején lévő elit csapat, a menő csajok bandája, a „plasztikok”, vagyis az ármánykodó méhkirálynő, Regina George, és két alattvalója, Gretchen és Karen. Ám amikor Cady elköveti azt a gigantikus baklövést, hogy belezúg Regina expasijába, Aaron Samuelsbe, pillanatok alatt ő lesz a középpont Regina célkeresztjében. Cady megpróbálja legyőzni a csapat csúcsragadozóját számkivetett barátaival, Janisszel és Damiennel, és azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon hű saját magához, miközben próbál eligazodni a világ legveszélyesebb dzsungelében: a gimiben.
#8

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO | TV-ben (Spektrum, csütörtök 01:33)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.
#7

51 Az űrhajós  (2024)

(17) (2)

dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós. több»

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós.
#6

55 Éjszakai merülés  (2024)

(15) (4)

horror | thriller

Telekom TVGO

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»

Nincs futkosás. Nincs ugrálás. Nincs úszómester szolgálatban. Nincs esti fürdőzés. Az Atomic Monster és a Blumhouse, a M3GAN producerei fejest ugranak a horror mélyvízébe ezzel az új, természetfeletti thrillerrel. A Rod Blackhurst és Bryce McGuire 2014-es, elismert rövidfilmje alapján készült film főszereplője Wyatt Russell (A Sólyom és a Tél Katonája) aki a volt profi baseballost, Ray Wallert alakítja. Egy degeneratív betegség korai visszavonulásra kényszeríti, és új házba költözik aggódó feleségével, Eve-vel (az Oscar-jelölt Kerry Condon, A sziget szellemei), tinédzser lányával, Izzyvel (Amélie Hoeferle, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája) és kisfiával, Elliottal (Gavin Warren, Fear the Walking Dead). Ray titokban abban reménykedik, hogy visszatérhet a profi ligába, és meggyőzi Eve-et, hogy a kertben lévő, csillogó vízű úszómedence jó buli lesz a gyerekeknek, neki pedig jó fizikoterápia. Ám a ház múltjának sötét titka egy baljós erőt szabadít rájuk, ami a kikerülhetetlen borzalmak mélyére húzza az egész családot… Az Éjjeli merülés írója és rendezője Bryce McGuire, a producere James Wan (Fűrész, Insidious és a Démonok között filmek) és Jason Blum (a Halloween-filmek, Fekete telefon és a Láthatatlan ember).
#5

51 Képzeletbeli  (2024)

(10) (2)

horror

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában és az M3GAN mögött álló Blumhouse egy újabb eredeti horrorral jelentkezik, amely a képzeletbeli barátok ártatlanságát idézi meg - és... több»

Amikor Jessica (DeWanda Wise) a családjával visszaköltözik gyermekkori otthonába, legfiatalabb mostohalánya, Alice (Pyper Braun) kísérteties kötődést alakít ki egy Chauncey nevű plüss medvével, akit az alagsorban talál. Alice nyugtalanító játékba kezd Chauncey-val, ami egyre baljósabb és veszélyesebb lesz. Ahogy Alice viselkedése is egyre aggasztóbbá válik, Jessica ráébred, hogy Chauncey sokkal több, mint a kitömött játékmaci, akinek hitte.
#4

65 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#3

60 Ricky Stanicky  (2024)

(5)

vígjáték

Amazon Prime Video

Amikor három tinédzser csínyt követ el, és felgyújt egy házat, létrehoznak egy Ricky Stanicky nevű hamis személyt, hogy magára vállalja a felelősséget. Húsz évvel később... több»

Amikor három tinédzser csínyt követ el, és felgyújt egy házat, létrehoznak egy Ricky Stanicky nevű hamis személyt, hogy magára vállalja a felelősséget. Húsz évvel később már ezt az alibit használják arra, hogy minden kellemetlen élethelyzetből kibújjanak.
#2

79 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#1

akció | fantasy | kaland

Netflix

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni áldozatként.