Amikor Urban Meyer 2005-ben átvette a Florida Gators amerikai futballcsapatának vezetőedzői pozícióját, hatalmas feladattal nézett szembe. Miután a csapat Steve Spurrier edző irányítása alatt óriási győzelem-sorozatot ért el a '90-es években, az egyetemi válogatott teljesen elvesztette lendületét az azt követő évtizedben. Meyer  elhatározta, hogy teljesen átalakítja az edzésprogramot ahhoz, hogy Gatorsot a Southeastern Conference egyik legdominánsabb csapatává tegye.

Itt kezdődik az Első kézből: A Florida Gators története.

Ebben a négyrészes dokumentumfilm-sorozatban, amit Katharine English (First Ladies, Blair & Brown: The New Labour Revolution) rendezett kooperációban a RAW vezető producereivel, Louise Normannal és Tom Sheahannal, olyan sztárjátékosok szerepelnek, mint Tim Tebow, Major Wright, Dallas Baker, Tate Casey, és még sokan mások. A sorozat kapcsán fény derül arra a hullámvasút-szerű útra, amely ahhoz vezetett, hogy a Florida Gators felgyúrja magát és két BCS National Championship győzelmet is  bezsebeljen. 

"Szerettük volna, ha a játékosok állnak a sorozat központjában" - mondta English a Netflixnek küldött nyilatkozatában. "A játékosok történetei cenzúrázatlanok, személyesek és humorosak. Elmesélik, milyen hallani a tömeg morajlását, érezni a hátukon lecsorduló verejték cseppeket, és tudni, hogy ők állnak mindennek a középpontjában."

A Florida Gators története című sorozatban a játékosok őszintén beszélnek arról, hogy a Gators csapata miért is volt egyedülálló a ligában, nyíltan beszélnek közismerten vitatott edzésprogramjukról és a pályán kívüli eseményekből kibontakozó drámáról.

A dokumentum sorozat központi szálát Meyer nyíltan agresszív edzői stílusa adja.

"Amikor az emberek megnézik a filmet, valószínű vegyes érzéseik támadhatnak Meyer edzési módszereivel kapcsolatban" - mondta Norman egy nyilatkozatban. "Úgy gondolom, hogy jó dolog, ha az emberek megvitatják, hogy túlságosan militarista vagy túl szigorú volt-e a stílusa. Azt biztosan állíthatom, hogy rendkívül őszinte volt az interjúk során, és nem próbált kibújni a felelősség alól."

2013-ban a volt Florida Gators csapat tagja, Aaron Hernandez gyilkosság gyanújába keveredett, később vádat is emeltek ellene a Daniel de Abreu és Safiro Furtado ellen 2012-ben elkövetett bűntettért. A film a csapat történetének ezen szálával is foglalkozik, bár a film producere kiemelte, hogy a történet elmesélésének kifejezett célja volt, hogy ne erre az ügyre helyeződjön a legnagyobb hangsúly.

A Garors csapatának története mától streamelhető a Netflixen. Ha rendelkezel előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted is a sorozatot.

dokumentum | sportfilm

Ez a dokumentumfilm azt vizsgálja, hogy a legendásan kegyetlen futballedző, Urban Meyer hogyan változtatta a 2000-es évek szedett-vedett Florida Gators csapatát győzelmi gépezetté. több»